Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z brutálnej vraždy bezdomovca vo Veľkom Krtíši obvinili 15-ročného chlapca
Zdielať na

Z brutálnej vraždy bezdomovca vo Veľkom Krtíši obvinili 15-ročného chlapca

VEĽKÝ KRTÍŠ / 15-ročný školák skončil vo väzbe. Tínedžera obvineného z vraždy priviezli policajti na Okresný súd v Banskej Bystrici. Surovo dobil 60-ročného bezdomovca. Vražda sa stala ešte v júli. Útok mal sexuálny motív.

Z júlovej vraždy, ktorá sa stala na autobusovej stanici vo Veľkom Krtíši, polícia obvinila len 15-ročného miestneho chlapca. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Podľa informácií polície v noci z 25. júla na 26. júla na hlavnom autobusovom nástupišti vo Veľkom Krtíši chlapec napadol 60-ročného muža. „Spôsobil mu poranenia na tvári, hlave a sériové zlomeniny rebier. V dôsledku týchto poranení poškodený na mieste zomrel," konštatuje polície. Telo muža našli v noci krátko pred 2:00. Podľa predbežnej správy zo súdnej pitvy bola bezprostrednou príčinou smrti centrálna smrť pri zlomenine lebky a pomliaždení mozgu.

Kriminalistom sa podarilo objasniť brutálny prípad v priebehu mesiaca. Dobité telo 60-ročného Miroslava našli vedľa autobusovej zastávky vo Veľkom Krtíši. Obvinený Dominik sa priznal, že motívom bol z jeho strany sexuálny útok. Po napadnutí a znásilnení obeť brutálne dobil. "Fyzicky napadol 60-ročného muža, spôsobil poranenia hlavy, tváre a sériové zlomeniny rebier. V dôsledku čoho poškodený na mieste zomrel," povedal hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. 

Okrem mladíkovho priznania však kriminalisti našli na mieste množstvo biologických stôp, ktoré obvineného chlapca spojili s miestnom činu. "Za takýto zločin hrozí 15-20 rokov, v prípade obvineného, ktorým je mladistvý sa trest znižuje na polovicu," dodala Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy