Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalší rekordman na cestách: Mužovi namerali viac ako 6 promile alkoholu v krvi
Zdielať na

Ďalší rekordman na cestách: Mužovi namerali viac ako 6 promile alkoholu v krvi

PRAHA / Nového rekordmana - vodiča s viac ako šiestimi promile alkoholu zadržali moravskí policajti. Prešiel okolo nich s defektom, tak sa ho rozhodli zastaviť. Podľa lekárov môže byť táto hladina alkoholu smrteľná.

Pre tohto šoféra to však nie je žiadny problém. Jazdil po ceste aj s prepichnutou pneumatikou, aj preto si ho policajti všimli, zastaviť im však nehodlal a išiel ďalej, ako by pre neho pruhy na ceste neboli žiadnou prekážkou. "V dopoludňajších hodinách totiž neďaleko Rousínova zastavili modrú škodovku, ktorej šofér na ceste nebezpečne kľučkoval," hovorí Petr Vala, hovorca českej polície. Nakoniec muž zastavil, ale policajtov sa rozhodol poučovať o tom, kde práve všetci stoja. "Kde je križovatka? Kde je križovatka? Povedzte mi, kde je križovatka," opakoval šofér auta. Policajtom bolo jasné, s kým majú tú česť, muž sotva hovoril, ťažko pohyboval rukami a nohami, dali mu fúkať. To, čo videli na prístroji, ešte žiadny z nich nezažil.

"Tá výsledná hodnota im doslova vyrazila dych. Prístroj totiž ukázal 6 promile alkoholu v dychu, čo je považované za život ohrozujúcu hladinu," informuje Vala. Policajti okamžite zavolali záchranárov, tí muža previezli v ohrození života do nemocnice na jednotku intenzívnej starostlivosti. "Je to veľmi individuálne, závisí to na množstve faktorov, na tom, ako odbúravate alkohol. Niekto môže mať poruchu vedomia, niekto v podstate normálne funguje," hovorí doktorka Dagmar Uhlíková. Po vytriezvení mal muž kriminalistom čo vysvetľovať, jeho jazda ho stála vodičský preukaz. Môže si tiež pobudnúť niekoľko mesiacov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy