Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Posun v prípade incidentu v Miloslavove. Hlavná aktérka má na krku obvinenie
Zdielať na

Posun v prípade incidentu v Miloslavove. Hlavná aktérka má na krku obvinenie

BRATISLAVA / V kauze Miloslavov, ktorá pobúrila celú spoločnosť, nastal zásadný posun. Hlavná aktérka incidentu je od štvrtka obvinená z dvoch skutkov. Ide o výtržníctvo a ublíženie na zdraví.

Pritom ide o to dievča, ktoré zavolalo záchranku pre šikanované dievča. Aktuálne tínedžerke hrozí trest do päť rokov. Ako neplnoletej sa trestná sadzba znižuje na polovicu. Stále je tam otvorená možnosť prekvalifikovania na základe ďalších zistení, ktoré primäli vyšetrovateľa prizvať do vyšetrovania ďalšieho odborníka. Ale s dôležitým zreteľom, aby obeť už druhýkrát nebola vystavená výsluchu. Vzhľadom na povahu skutku aj vek šikanovaného dievčaťa. 

Správu budeme aktualizovať.

Incident sa odohral v januári. Tínedžeri mali vlákať iba 11-ročné dievča do areálu bývalého družstva v Alžbetinom dvore, kde ju mali zbiť, opiť a ešte si to nahrali na mobil. Verzia otca dievčaťa, ktoré incident videlo, je však diametrálne odlišná. Tínedžerka skončila po incidente v nemocnici. Prípadom sa zaoberá polícia. Zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých a slabšie povahy. 

Na incident, ktorý sa odohral v nedeľu, 2. januára, v obci v Miloslavov pri Bratislave, upozornil ako prvý denník Nový Čas. Na zemi ležalo bezvládne len 11-ročné dievča. Na prvý pohľad bolo pod vplyvom alkoholu. Dôvodom jej stavu mala byť potýčka s jej o 5 rokov staršími známymi a kamarátmi. Výsledkom konfliktu mali byť rany v oblasti brucha i tváre. Za trest ju mali opiť do bezvedomia.

Incident v Miloslavove sa rázom zmenil na otrasný verejný lynč na sociálnych sieťach. Želania smrti, posielanie do koncentračných táborov či zosmiešňovanie 11-ročného dievčaťa. Aj to všetko môže mať trestnoprávnu dohru.

​Prípadom v Miloslavove sa okamžite začali zaoberať aj politici. Poslanci si na výbor predvolali ministra vnútra Romana Mikulca. Ten ich uistil, že prípad nezamietnu pod koberec. 

V Miloslavove s krátko po incidente stretli na protestoch pred domom, kde mala bývať hlavná aktérka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy