Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Partia mužov sa hrá na policajtov. Ich kontroverzné zásahy rieši skutočná polícia
Zdielať na

VIDEO: Partia mužov sa hrá na policajtov. Ich kontroverzné zásahy rieši skutočná polícia

BRATISLAVA / Vyzerajú ako policajti, správajú sa ako policajti, no realita je presne opačná. Partia ľudí chodí v prestrojení za ozbrojené policajné komando. Ide o mužov z občianskeho združenia s názvom Bezpečnostné Zložky. Do redakcie nám prišlo množstvo kontroverzných videí, ktoré zachytávajú ich zásahy. Pri jednom dokonca zranili ženu bez domova. Partia mladíkov je podľa informácií TV JOJ už v hľadáčiku polície.

Hovoria si, že Bezpečnostné zložky. Na oblečení, ktoré vyzerá identicky, ako to, čo nosia kukláći, majú nápisy Zásahová Jednotka. V skutočnosti, ale o žiadnych policajtov nejde. Má ísť o občianske združenie. No napriek tomu, kontrolujú ľudí a pýtajú si od nich doklady. Jednej žene mali pri jednom z ich zásahov vykopnúť dvere a rozbiť tak hlavu.

Partia maskovaných mužov na svojej webovej stránke dokonca ponúka rôzne bezpečnostné služby. Ešte dopoludnia tam mali aj svoje fotky a hodnosti. Od strážmajstrov cez kapitánov až po generálov.

Ešte v nedeľu, 20. februára, mali na instagrame fotky s logami mestskej polície, štátnej polície, prípadne hasičov, aktuálne je už všetkému inak a logá boli zo stránky zmazané. "Mestská polícia sa vyhradzuje voči aktivitám, aj voči skupine ľudí, ktorá pôsobí pod menom Súkromné bezpečnostné zložky aj Občianske združenie Bezpečnostné služby. Predpokladáme, že sa týmto prípadom zaoberajú príslušné orgány ministerstva vnútra," informuje hovorca mestskej polície Bratislava Peter Borko.



V sídle občianskeho združenia sme nikoho nenašli. Autá z videí, ktoré používa táto zásahová jednotka boli odparkované na parkovisku. V úvodzovkách s jedným z generálov sa nám podarilo spojiť telefonicky. "Máme zmluvu s ministerstvom, ak ste si všimli tie naše preukazy, ktoré tam všade vystavujú, tak je to licencia schválená Ministerstvom vnútra SR a v stanovách máme, že čo môžeme robiť. Všetko je na internete, všetko si môžete dohľadať. Nič neskrývame, všetko je verejné, nech sa páči," tvrdí člen združenia Dušan Hronček."Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sa uvedenou vecou budú zaoberať," hovorí hovorca KR PZ Michal Szeiff. Podľa informácií TV JOJ teraz partiu mužov a ich združenie budú vyšetrovať skutoční policajti. Čakajú ich výsluchy a analýzy videí, ktoré už majú k dispozícií. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy