Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Mnohí prišli o celoživotné úspory: Podvodníci v trenčianskom kraji obrali ľudí o 22-tisíc
Zdielať na

Mnohí prišli o celoživotné úspory: Podvodníci v trenčianskom kraji obrali ľudí o 22-tisíc

TRENČÍN / Takmer 22-tisíc eur, to je suma, o ktorú obrali podvodníci minulý týždeň dôchodcov na rôznych miestach Trenčianskeho kraja. Kontaktovali ich telefonicky a svoje obete opäť presvedčili, že ich príbuzní sú v problémoch. Mnohí tak prišli o celoživotné úspory.

"Babke zazvonil telefón, ozval sa mužský hlas, ahoj baby. Vnuk sa jej vracal z cudziny, tak sa potešila," hovorí dcéra okradnutej ženy. Pani Anna v tej chvíli ani len netušila, že o pár hodín vloží podvodníkom na účet 7 100 eur. "Mohla by si ísť do banky a vložiť mi peniaze na účet?" Prosbu svojho vnuka sa rozhodla splniť. Nemala ako ísť do banky, ale to telefonujúci rýchlo vyriešil. "On, že pošlem ti taxík. Tak jej poslali taxík, odviezli ju do banky. Vložila tam peniaze," hovorí dcéra okradnutej ženy. Po príchode z banky bola už doma jej dcéra, ktorej sa podarilo transakciu stornovať.

Rovnakých prípadov zaznamenali policajti v Trenčianskom kraji v posledných dňoch veľa. Podvodníci sú takmer vždy úspešní. "Policajti v Považskej Bystrici riešia prípad oklamaného 77-ročného muža z Považskej Bystrice. Ten sa mal stať obeťou podvodu, pri ktorom mu bola spôsobená škoda vo výške 9 500 €," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

 Aj on uveril legende o tom, že jeho syn mal nehodu, pri ktorej zranil dieťa a peniaze potrebuje na odškodné. Posledný prípad sa stal v partizánskom. Podvodníci okradli 83-ročného muža. "Predstaviť sa mal pod vymysleným menom „MUDr. Doležal“ a oznámiť mu, že jeho syn, ktorého krstné meno v telefonáte nespomenul, mal mať autonehodu, pri ktorej sa mal zraniť tak, že mu v nemocnici zašívali jazyk a nemôže rozprávať," informuje Kuzmová. Dôchodca zaplatil na zahraničný účet 5 000 eur. Iba v jednom prípade dôchodkyňa z Trenčína nenaletela a prišla p 800 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy