Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kauza Fatima sa ťahá už 19 rokov. Podnikateľ Ondrej Janíček sa opäť postaví pred súd
Zdielať na

Kauza Fatima sa ťahá už 19 rokov. Podnikateľ Ondrej Janíček sa opäť postaví pred súd

TRNAVA / Obnova konania v kauze Fatima, ktorá sa ťahá už 19 rokov, sa podarila na štvrtý pokus. Podnikateľ Ondrej Janíček sa nanovo postaví pred súd vo veci, v ktorej ho odsúdila Monika Jankovská. Práve ona sa mala ešte ako trenčianska sudkyňa pričiniť o to, že sa Janíčkov bar mal podľa jeho slov dostať do rúk mafiánskej skupiny čongrádyovcov, a to za úplatok vo výške troch miliónov slovenských korún.

Okresný súd v Trnave vytýčil na 15. marca hlavné pojednávanie s podnikateľmi Ondrejom Janíčkom a Jozefom Strelčíkom. Ide o prípad, v ktorom ho ešte v roku 2001 odsúdila za vydieranie považskobystrického podnikateľa vtedajšia sudkyňa Okresného súdu v Trenčíne Monika Jankovská, ktorá je v súčasnosti stíhaná pre podozrenia z korupcie. Trenčiansky súd mu v októbri 2020 vyhovel so žiadosťou o obnovu konania. 

Ondreja Janíčka v auguste minulého roka neprávoplatne odsúdil Okresný súd v Bratislave za ohováranie a krivé obvinenie na peňažný trest 160 eur. Dôvodom boli jeho výroky o skorumpovanosti sudkyne. Voči rozhodnutiu, ktoré označil za zmätočné a zvrátené, sa odvolal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy