Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kvetinárka z Prešova priniesla dar pre covidové oddelenie. Nové stolíky uľahčia život zdravotníkom aj pacientom
Zdielať na

Kvetinárka z Prešova priniesla dar pre covidové oddelenie. Nové stolíky uľahčia život zdravotníkom aj pacientom

PREŠOV / Prešovská kvetinárka, ktorá na Mikuláša prekvapila personál na covidovom oddelení, prišla do tamojšej nemocnice opäť. Okrem vianočnej výzdoby a darčekov pre zamestnancov nemocnice vtedy založila aj transparentný účet. Ako pacientka totiž na vlastné oči videla, čo všetko v nemocniciach chýba.

Kvetinárka pani Adriana prekvapila zdravotnícky personál na covidovom oddelení. Kvety, ktoré by musela pre meniace sa opatrenia vyhodiť, presunula z predajne tam, kde urobili ešte niekomu veľkú radosť. Do prešovskej nemocnice prišla aj s vianočným stromčekom a darčekmi pre personál. Domov odchádzala s úsmevom na tvári a prísľubom, že najbližšie sa sem vráti s darčekom pre pacientov. "Vtedy začala rozmýšľať nad tým, že založí transparentný účet," povedala  námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Monika Smolnická. 

Sľub sa zrodil pod vianočným stromčekom. Následne sa podarilo nielen vyzbierať zaujímavú sumu ale dva mesiace po Vianociach odovzdať aj sľúbený darček. Stojany na infúzne roztoky boli ešte nedávno nedostatkovým vybavením. Aj pani Adriana si pred Vianocami na vlastnej koži vyskúšala pozíciu covidového pacienta, keď pri vyťaženosti lôžok slúžil jeden stojan aj pre dvoch až troch pacientov. "Nemohli sme si ani ľahnúť, museli sme sedieť a v strede sme mali stojan," povedala pani Adriana. 

Spolu so stojanmi priniesli aj servírovacie stolíky na stravovanie sa na lôžku. Vďaka stolíkom, ktoré sa dajú zasunúť kolieskami popod posteľ. S doskou nad posteľou je stravovanie pre pacientov neporovnateľne a pohodlnejšie. "Ak si predstavíte tu posteľ, tie stolíky sú v obstarávaní ale nejaký čas to trvá, čiže aktuálne pacienti jedia na posteli alebo na parapete," uviedla Smolnická. 

Pani Adriana takto pomohla i bez verejného obstarávania. Z vyzbieranej sumy ešte čo to zvýšilo. Navštíviť chcú preto aj iné oddelenia. "Pandémia je na ústupe, ale my nie," dodala pani Adriána. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy