Zatiahnuté
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Polícia pátrala po zlodejoch pivových prepraviek: Ľudia v nich spoznali známych hokejistov
Zdielať na

Polícia pátrala po zlodejoch pivových prepraviek: Ľudia v nich spoznali známych hokejistov

PREŠOV / Prekvapujúce rozuzlenie prípadu z Prešova. Tamojší policajti pátrali po páchateľoch, ktorí v jednom z obchodných domov kradli zálohované prepravky. Tie následne vrátili v predajni a dostali za ne peniaze. Pátranie policajtov prinieslo výsledky. Má ísť o profesionálnych športovcov z Prešova, o hráčov hokejovej extraligy.

Muži, ktorých fotografie zverejnila polícia, mali napomôcť pri objasnení krádeže zálohovaných prepraviek. Tie mali zmiznúť v jednej z prešovských predajní. Stopy zaviedli policajtov až k prešovským hokejistom. "Prázdne plastové prepravky na pivo vložil jeden z dvojice do nákupného košíka a následne do stroja na výkup zálohovaných prepraviek. Dostal za ne lístky, ktoré si potom pri pokladni nechal preplatiť," vyjadril sa hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik. Dvojicu na fotografii, ktorú zverejnila polícia, spoznalo hneď viacero ľudí. Medzi fanúšikmi hokeja sú dobre známi. "Šlo o blbú stávku, viac by som k tomu hovoriť nechcel, platíme za to daň, keďže s nami klub ukončil zmluvu," vyjadril sa jeden z hokejistov. "Z mojej strany je to hanba, lebo som v tom zakomponovaný, myslím si, že nevinne," vyjadril sa druhý hokejista.

"Polícia prípad objasňuje ako priestupok proti majetku," dodal Džobanik. Hoci išlo o pár desiatok eur, mladí hokejisti si pošramotili nielen dobrú povesť, ale aj sľubnú kariéru v prešovskej hokejovej extralige. "S okamžitou platnosťou s nimi ukončujeme spoluprácu. Záleží nám na dobrom mene hokeja a to, čo urobila dvojica, je pre nás neprípustné, nestretáva sa to s hodnotami nášho klubu. Naši hráči majú byť vzorom pre mládež a takéto správanie odsudzujeme," vyjadril sa majiteľ hokejového klubu, Róbert Ľupták.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy