Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dráma vo vlaku: Muž ohrozoval cestujúcich nožom
Zdielať na

Dráma vo vlaku: Muž ohrozoval cestujúcich nožom

ČESKÁ REPUBLIKA / Dramatické chvíle zažili cestujúci českého Pendolína. Nožom ich ohrozoval muž. Napokon sa zabarikádoval vo vagóne a bodol sa do hrudníka. Nikto iný sa nezranil.

Pendolíno bolo na ceste z Prahy do Ostravy, keď viac ako 100 cestujúcich začalo mať strach o život. "Došlo k incidentu, ktorý si vyžiadal okamžité zastavenie vlaku a zásah polície," povedal hovorca Českých dráh Lukáš Kabát. 

Po niekoľkých kilometroch cesty malo prísť ku konfliktu so sprievodcom, kvôli nenasadenému rúšku. Muž začal ohrozovať ostatných cestujúcich, zabarikádoval sa v jednom z vozňov a vyhrážal sa, že spácha samovraždu. 

Keďže útočník nemal strelnú zbraň, policajti sa rozhodli, že cestujúcich vyslobodia z vlaku. Vhodná chvíľa prišla na zastávke Zábřehu na Morave. "Policajtom sa podarilo vstúpiť do vlaku a v bezpečí vyprevadiť cestujúcich," uviedla hovorkyňa polície Petra Vanharová. 

"Zhruba 140 cestujúcich bolo evakuovaných a ďalej pokračovali v ceste," povedal Kabát. Celý vlak odstavili a na miesto prišiel policajný vyjednávač. "Bohužiaľ, ešte pred zásahom vyjednávača spáchal muž samovraždu. 72-ročný muž sa bodol do oblasti hrudníka," povedala hovorkyňa záchranárov Lucia Mikisková. Po tomto čine sa do vlaku dostali záchranári a začal boj o život. "Po bodnutí prišlo k zástave obehu a zdravotníci museli pacienta resuscitovať," povedala Mikisková. 

Útočník je v opatere lekárov a naďalej je v kritickom stave. Za ohrozovanie cestujúcich mu hrozí desať rokov za mrežami. "Nikto z cestujúcich nebol zranení. Policajti udalosť aj naďalej vyšetrujú," dodala Vanharová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy