Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Piatková párty sa zmenila na drámu. Muž zbraňou ohrozoval ostatných
Zdielať na

Piatková párty sa zmenila na drámu. Muž zbraňou ohrozoval ostatných

BRATISLAVA / Piatková zábava sa v podniku na rušnej Obchodnej ulici v Bratislave skončila, keď muž vytiahol plynovú zbraň a začal ňou mieriť na ostatných ľudí. Niekoľkokrát mal dokonca pažbou zbrane udrieť 15-ročného mladíka.

Páchateľ mal byť podľa našich informácii agresívny už pred samotným útokom na mladíka. Podľa svedkov, ktorí boli v čase konfliktu v podniku bol značne podgurážený a jeho agresivita sa stupňovala. Najskôr mal slovne napadnúť dievča, ktoré si v podniku zapálilo cigaretu na mieste kde je to zakázané. Tá však nedorozumenie riešila s čašníčkou a následne odišla. To všetko videli traja kamaráti, ktorí sa nad vzniknutou situáciou pousmiali.

"On sa teda na nás obrátil a tú agresiu preniesol na nás. Tak sme sa s ním začali rozprávať, popritom mal nejaké opilecké reči a vyvrcholilo to tým, že sa po nás zahnal," uviedol svedok incidentu. 

Následne sa mal vrátiť k svojmu stolu a zdalo sa, že zábava bude pokračovať. Po pár minútach sa ale údajne pochytil s inou skupinkou a začal sa vyhrážať, že vytiahne zbraň.

"Potom ju následne aj vytiahol a najprv mu mieril na hlavu a teda mieril aj na ostatných," komentoval situáciu svedok. V podniku sa mala strhnúť bitka a ľudia sa mu snažili zbraň zobrať z rúk. 

"On sa ňou začal zaháňať a jedného z nich trafil asi štyrikrát do hlavy," povedal svedok. 

"Podľa informácii, ktoré sme dostali na tiesňovú linku 155 malo údajne dôjsť k napadnutiu muža a ten mal masívne krvácať. Vyslaní záchranári ho ošetrili a s úrazom oka transportovali do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. 

Po útoku sa mal páchateľ podľa svedkov vydať na útek schodiskom, a následne sa zamknúť v súkromnom priestore podniku. 

Na miesto vyrazili policajti z útvaru zásahovej jednotky a kynológie, keďže bol muž ozbrojený a na výzvy policajtov nereagoval, použili voči nemu služobného psa. "Následne mestskí policajti útočníka zadržali, pričom plynovú pištoľ, ktorou mal udrieť poškodeného našli neďaleko pod schodmi," povedala hovorkyňa MsP Bratislava Barbora Krajčovičová. 

Ľudia, ktorí boli v čase konfliktu v podniku sa báli o svoje životy a snažili sa nájsť únikovú cestu z baru. "Zrazu sme videli ako odhodil bundu za bar a vytiahol zbraň, tak to sme okamžite vybehli von a snažili sme sa schovať a utiecť, akurát dvere boli zamknuté a jediný spôsob ako sa dostať preč z baru bolo cez toho útočníka," uviedol svedok. 

"Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, útočník bol odovzdaný príslušníkom PZ," povedala Krajčovičová. Útočníkovu zbraň zaistili na mieste policajní technici. 

"Okolnosťami uvedeného incidentu sa v súčasnej dobe naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v prvom bratislavskom okrese," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. Páchateľ je už teda v rukách polície a s veľkou pravdepodobnosťou bude v najbližšej dobe obvinený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy