Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dráma v Jarovciach: Syn s matkou sa zamkli pred policajtmi. Okolie prehľadávali pyrotechnici
Zdielať na

Dráma v Jarovciach: Syn s matkou sa zamkli pred policajtmi. Okolie prehľadávali pyrotechnici

JAROVCE / "Pozor míny." Takýto odkaz si našli obyvatelia bratislavskej mestskej časti Jarovce pred dvomi rodinnými domami. Na ulici preto zasahovali desiatky policajtov. Tabuľky mal osadiť muž, ktorého už policajti v minulosti riešili a dokonca sa liečil aj na psychiatrii. On aj jeho matka zostali po príchode domov sedieť v aute a viac ako štyri hodiny odmietali vystúpiť.

37- ročný Albín mal dať v sobotu ráno k hlavnej ceste dve tabule s nápismi POZOR MÍNY, a to v piatich jazykoch. Tabule mal osadiť aj pred ich rodinným domom. Potom mali spolu s mamou nasadnúť do auta a odísť.


"Kamarát zavolal policajtov, lebo ľudia sa báli chodiť okolo vlastne, tak radšej išli cez cestu. Oni majú byt v Petržalke, tak bol pravdepodobne tam a potom prišiel sem. S maminou," uviedol miestny obyvateľ. 

To bolo krátko po štvrtej hodine popoludní. No keď pred rodinným domom uvidel policajtov, zamkli sa aj s mamou v aute a odmietali vystúpiť. Na požiadavky, či výzvy polície neodpovedali, len kričali. K tabuliam sa taktiež odmietal vyjadrovať. Na miesto preto povolali posily.

Ulicu uzavreli

Policajti ulicu opáskovali a do jej priestorov nikoho nepúšťali. Na miesto bol privolaný aj policajný vyjednávač, či pyrotechnici. Zasahovali aj záchranári. Nemohli nič podceniť a tak okolie oboch ulíc prešli pomocou detektorov na vyhľadávanie výbušnín.

Nič nenašli. Vyjednávačovi sa podvečer konečne podarilo muža presvedčiť a otvoril dvere. To už boli pri aute policajti aj záchranári a spacifikovali ho.

V rukách záchranárov skončila aj jeho mama. Tá sa totiž nedala upokojiť a hystericky kričala. "Pri menežovaní zdravotníckeho zásahu sme spolupracovali s políciou. Vyslaní záchranári napokon ošetrili dvoch pacientov. Ženu a muža," povedala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Záchranári oboch aj s policajným doprovodom previezli do bratislavských nemocníc. "V súvislosti s prípadom bol zo strany zasahujúcich policajtov vykonaný v priebehu včerajšieho večera služobný zákrok, pri ktorom bol na osobnej slobode obmedzený 37-ročný muž. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave 5, začal v tejto súvislosti trestné stíhanie, a to vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru, Michal Szeiff.

Takýto zásah sa u tejto rodiny nestal po prvýkrát

Aj v minulosti tu zasahovali policajti. "Tri roky dozadu približne prišlo nejaké komando. Kukláči po neho došli. Niekomu sa vyhrážal," povedal anonym. 

"Vyhrážal sa deťom, aj mamičkám a že vraj tu prišlo aj k fyzickému útoku. Neviete, čo máte od takého človeka čakať," uviedol miestny obyvateľ.

Podľa miestnych ľudí s rodinou sú problémy často. Okrem toho, že ho zadržali kukláči, či sa vyhrážal obyvateľom, v roku 2018 ho zase pri voľbe starostov do mestskej časti, kde aj sám kandidoval, museli zo sály kultúrneho domu vyviesť policajti za narúšanie poriadku. Aj tu bola jeho mama a odchod sa nezaobišiel bez výrazných emócií. Albín sa už liečil aj na psychiatri.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy