Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mimoriadna tragédia: Čelnú zrážku v protismere neprežila matka s dcérou. Medzi zranenými je aj malý chlapec
Zdielať na

Mimoriadna tragédia: Čelnú zrážku v protismere neprežila matka s dcérou. Medzi zranenými je aj malý chlapec

Zdroj: TV JOJ/ilustračné

DUNAJSKÁ STREDA / Čelnú zrážku neprežili matka s dcérou. Medzi zranenými je aj maloleté dieťa. Mimoriadne tragická nehoda sa stala v okrese Dunajská Streda.

Vodička (27) dostala na ceste medzi obcami Lehnice a Štvrtok na Ostrove pravdepodobne šmyk. Nad Renaultom, v ktorom mala viesť svoju rodinu, zrejme stratila kontrolu a vošla do protismeru, kde sa čelne zrazila s prichádzajúcou Fábiou. "Oproti idúci 37-ročný vodič už nedokázal zareagovať a zrážke zabrániť," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová. 

Spolujazdkyňa (45) Renaultu nebola zrejme pripútaná, po náraze vyletela z auta von a uviazla pod ním. Vodič druhého auta zostal za zakliesnený za volantom. Obe vozidlá skončili mimo cesty. "Zasahujúci hasiči vyslobodili z havarovaného vozidla jednu osobu. Pomocou hydraulického vankúša nadvihli jedno z havarovaných vozidiel, nakoľko sa pod ním nachádzala ďalšia osoba," informuje hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

"Vyslané posádky ošetrili troch účastníkov nehody. Ženu, ktorú museli vzhľadom na vážne poranenia uviesť do umelého spánku, ďalej muža s úrazom hlavy a maloleté dieťa. Žiaľ, štvrtá účastníčka nehody podľahla zraneniam na mieste," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová

Vodička (27), ktorú záchranári previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice, aj napriek enormnej snahe lekárov, nakoniec svojim zraneniam taktiež podľahla. Mladá žena mala viesť svoju mamu a mladšieho asi 10-ročného brata. Chlapček leží vo vážnom stave v nemocnici na bratislavských Kramároch. 37-ročný vodič, druhého auta bol sám a pri nehode sa taktiež ťažko zranil.

Dopravná nehoda sa stala v skorých ranných hodinách a policajti cestu v oboch smeroch uzavreli. Počas dokumentovania nehody, policajti dopravu odkláňali cez okolité obce. Obe autá, museli z priekopy vytiahnuť pracovníci odťahovej služby. Polícia v súvislosti s touto tragickou nehodou vyzýva vodičov o pomoc. "V prípade, ak ste nehodu videli, prípadne ju máte na zázname z autokamery, zavolajte na bezplatné policajné číslo 158," hovorí Antalová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy