Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V centre mesta vybuchli plynové bomby, dve osoby sú vážne zranené
Zdielať na

V centre mesta vybuchli plynové bomby, dve osoby sú vážne zranené

SKALICA / Krátko po obede v centre Skalice vybuchli plynové bomby patriace k dodávke s rýchlym občerstvením. Vážne sa pri tom zranili dvaja ľudia.

Po silnej explózii propán-butánových fliaš museli záchranári urýchlene previesť dve osoby do nemocnice, menšiu ujmu utrpel aj náhodný okoloidúci. Tlaková vlna poškodila niekoľko neďalekých objektov a vozidiel. Polícia miesto uzavrela, pričom kriminalisti zisťujú príčiny a okolnosti výbuchu.

K explózii došlo krátko po trinástej hodine. V interiéri pojazdného stánku sa nachádzal domácimi obyvateľmi obľúbený majiteľ, ktorý z daného miesta v centre Skalice predával jedlo už roky. Výbuch ho odhodil až k pošte vzdialenej niekoľko metrov, pričom zle dopadol aj náhodný okoloidúci. "Pri incidente sa ťažko zranili dvaja muži. Utrpeli popáleniny až tretieho stupňa. Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice," uviedla ich hovorkyňa Alena Krčová.

Silná tlaková vlna rozbila okná na neďalekých budovách, časti poškodených áut sa rozleteli na desiatky metrov. "Zistené boli dve 30-litrové a jedna 10-litrová propán-butánová fľaša. Na veľkých sú znaky výbuchu, malá nejaví deformáciu," referoval Jozef Stúpal, riadiaci dôstojník hasičského zásahu.

Predbežná súhrnná škoda bola vyčíslená na 60 000 eur. "Prípad si na mieste prevzal vyšetrovateľ. Polícia vec rieši v súvislosti s trestným činom všeobecného ohrozenia. Prípadom sa naďalej intenzívne zaoberáme," uzavrela hovorkyňa trnavskej polície Zlatica Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy