Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Čechách sa na diaľnici v smere na Prahu zrazilo 36 áut
Zdielať na

V Čechách sa na diaľnici v smere na Prahu zrazilo 36 áut

ČESKO / Na diaľnici D5 sa dopoludnia, 20.1. zrazilo v Čechách pri Žebráku na Berounsku 36 áut. 20 osobných a 16 nákladných. Hromadná nehoda sa stala v smere na Prahu. Na mieste bolo podľa stredočeskej záchrannej služby šesť zranených ľudí. Dvaja zranení boli vo vozidlách zakliesnení, uviedla hovorkyňa záchranárov Petra Homolová. Príčinu nehody polícia vyšetruje, do úvahy berie aj nepriaznivé počasie.

 "Troch ľahko zranených sme odviezli do horovickej nemocnice na chirurgiu, dvoch so stredne ťažkým zranením sme prepravili letecky do Prahy, pretože pozemná cesta je teraz uzavretá," povedala hovorkyňa záchranárov Petra Homolová.

"Jedna osoba s ľahkým zranením bola ošetrená a ponechaná na mieste," dodala Homolová. D5 je v mieste nehody neprejazdná v smere na Prahu. Havarované vozidlá zaberajú zhruba 150-metrový úsek diaľnice.

Polícia odkláňa na exit 37 obchádzkovou trasou po ceste druhej triedy 605 na Žebrák a Zdice. "Kvôli zosadnutiu vrtuľníkov sme museli uzavrieť aj opačný smer diaľnice v mieste nehody, čo je 28 kilometrov smerom na Plzeň," povedala policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková.

Príčiny sú neznáme

Príčiny nehody polícia vyšetruje, podľa Suchánkovej nemožno vylúčiť, že sú na vine aj zhoršené poveternostné podmienky. "V tom čase sa cez stredné Čechy prehnala snehová fujavica, môže to mať aj vplyv. Budeme zisťovať, ako sa stala prvá nehoda a aký bol časový sled ďalších udalostí," povedala hovorkyňa.

Polícia používa na monitorovanie na mieste drony. Podľa Suchánkovej zatiaľ nemožno odhadnúť, kedy sa v uzavretom úseku obnoví prevádzka. Pri hromadnej nehode zasahujú aj hasiči. "Na miesto vycestovali jednotky HZS Beroun a Hořovice a SDH Komárov a Zdice. Zároveň boli o spoluprácu požiadaní hasiči z Plzeňského kraja," informovali stredočeskí hasiči na sociálnej sieti. 

Pozrite si archívnu reportáž z hromadnej nehody, ktorá zablokovala cestu D1

Súvisiace články

Najčítanejšie správy