Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na dne Dunaja objavili dve telá: Mohlo by ísť o nezvestných bratov
Zdielať na

Na dne Dunaja objavili dve telá: Mohlo by ísť o nezvestných bratov

KOMÁRNO / Oznámenie o nezvestnosti 44-ročných bratov, dvojičiek, prijali pátrači v Komárne ešte začiatkom septembra minulého roka. Polícia v Maďarsku vlani informovala, že na dne Dunaja objavili dve mužské telá. Stále sa preveruje, či môže ísť o nezvestných bratov.

Podľa informácií maďarskej polície, telá mužov vyplavila rieka postupne, na rôznych miestach. Jedno na maďarskej strane Dunaja, oproti slovenskej obci Moča, no druhé o takmer o 80 kilometrov nižšie, pri maďarskom meste Szentendre. "Polícia v Komárne spolupracuje s maďarskou políciou na objasnení tohto prípadu. Zatiaľ ale nemôžeme poskytnúť k veci viac informácií," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Nitre, Renáta Čuháková.

Pozostatky, ktoré vylovili tamojší rybári, sa v jednom prípade nápadne zhodovali s popisom jedného z nezvestných bratov. Ale z dôvodu, že telo bolo dlhší čas vo vode, nebolo možné identifikáciu potvrdiť na sto percent. Aj preto v oboch prípadoch bolo nevyhnutné ich totožnosť potvrdiť testami DNA, ktorých výsledky zatiaľ nie sú známe. Pavol a Jozef boli nielen vášniví rybári, ale aj siroty, ktoré po smrti matky žili spoločne v byte od svojich 18 rokov. Obaja sa živili príležitostnými prácami. Susedia ich poznali ako slušných pracovitých chlapcov.

"Paľo ten bol férový chlapec, pomáhal tu starým ľuďom nakupovať, aj u mňa aj záclony dal dole, okná umyl, všetko robil, aj dobre varil, všetko robil," vyjadril sa v čase zmiznutia bratov ich sused. Podľa vtedajších vyjadrení mali susedia podozrenie, že by mohli byť bratia zneužití, ako takzvané biele kone, to sa ale zatiaľ nepotvrdilo. Polícia v Maďarsku predbežne vylúčila cudzie zavinenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy