Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V prípade smrti slovenského policajta médiá pripúšťajú aj mafiánsku popravu
Zdielať na

V prípade smrti slovenského policajta médiá pripúšťajú aj mafiánsku popravu

POĽSKO / Smrť slovenského policajta na Nový rok v susednom Poľsku vyvolala mnoho otázok. Viacerí naši diváci poukázali na neštandardný postup polície a v poľských médiách dokonca rezonuje teória, že mohlo ísť o mafiánsku popravu.

Miesto, kde našli vozidlo nezvestného muža sa nachádza na okraji poľskej obce Ludzmierz. Aj napriek tomu tu bolo počas sviatkov dostatok ľudí, ktorí vozidlo videli. "To vozidlo tam stálo už dlhší čas, hovoríme o niekoľkých dňoch, určite sa tam nachádzalo už 30. decembra," povedal hovorca polície Sebastian Gleń. 

Políciu upozornil na podozrivé auto až slovenský občan, ktorý sa v oblasti nachádzal, a ktorý uviedol, že môže ísť o vozidlo, ktoré má patriť nezvestnému mužovi. Auto bolo pritom zaparkované pri frekventovanej ceste a denne okolo neho prešli desiatky áut. "Na základe prvej obhliadky sme predpokladali, že auto je prázdne, ale malo tmavú fóliu na zadných sklách, takže sa to nedalo úplne overiť. Ľudia si všímali, že tam to auto stojí, ale nemali sme právny základ, podľa ktorého by sme mohli postupovať," konštatoval hovorca Sebastian Gleń. 

​Veľkej kritike čelí aj miestna polícia, ktorá podľa mnohých postupovala neštandardne a to tak, že najskôr vozidlo odtiahla a až potom skontrolovala batožinový priestor. "Už len to, že najskôr odtiahli auto a potom preskúmali kufor, kde našli ten hrozný nález vytvára o celej situácii veľmi veľa otáznikov. Ide určite o neštandardný postup," komentovala postup poľská novinárka Teresa Gut na druhý deň po nalezení auta. "Bežná procedúra je u nás taká, že na prehľadanie auta potrebujeme súhlas prokurátora, na odtiahnutie nie. Preto najskôr došlo k odtiahnutiu a následne prokurátor vydal súhlas. Nikto ale nečakal, že v aute nájdeme telo," vysvetlil hovorca poľskej polície. 

Táto téma rezonuje aj v poľských médiách, pričom mnohé poukazujú na to, že celkový dojem, ktorý vznikol pri nájdení tela vo vozidle pripomína mafiánske praktiky. "Aktuálne prebiehajú ďalšie procesné úkony. Vzhľadom na povahu a okolnosti skutku nie je k nemu možné poskytnúť ďalšie informácie," napísali v stanovisku Okresnej prokuratúry v Nowom Saczi.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy