Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Starosta obce Miloslavov po násilnom čine požiadal o zvýšené hliadky v obci
Zdielať na

Starosta obce Miloslavov po násilnom čine požiadal o zvýšené hliadky v obci

MILOSLAVOV / Bezprecedentné tínedžerské násilie otriaslo celým Slovenskom. Azda nikoho nenechali chladným nechutné videá opitého a zakrvaveného 11 ročného dievčaťa. K prípadu sa už dokonca vyjadrili politici či policajný prezident. Násilie odsúdili aj predstavitelia obce, ktorí spolupracujú s policajtmi.

Aktérom polícia vzala telefóny 

Po útoku na 11 - ročné dievča, ktoré mala skupinka tínedžerov opiť, zbiť a natočiť na telefóny v areáli bývalého družstva v obci Miloslavov, vládnu medzi obyvateľmi obavy. Od jeho prevalenia, ako aj tlaku verejnosti sa podľa policajného prezidenta rozbehlo rozsiahle vyšetrovanie. Podľa jeho vyjadrenia, ktoré poskytol TV JOJ v rozhovore boli tínedžerom zaistené telefóny, vyhodnocujú sa znalecké posudky, preveruje sa školské, ako aj rodinné prostredie a mnoho iných. "Máme to ho hodne, naozaj zaistených hodne materiálov, ktoré potrebujeme zanalyzovať," odpovedal na otázku ako pokračuje vyšetrovanie prípadu dočasne poverený šéf polície Štefan Hamran. 

Spočiatku polícia skutok kvalifikovala ako lúpež. No to sa podľa slov policajného prezidenta zrejme prekvalifikuje. "Bude sa riešiť aj prípadná trestná činnosť," uviedol Hamran. Bývalý vyšetrovateľ a advokát Peter Vačok doplnil toto vyjadrenie: "Kvalifikácia trestných činov sa bude odvíjať od jednotlivých zistení." 

Posilnené hliadky v obci Miloslavov

Násilný čin odsúdili aj zástupcovia dotknutej obce. Svoj nepokoj vyjadrili na oficiálnej stránke obce a zároveň uviedli, že spolupracujú s policajtmi. "Všetci veríme, že tento čin bude riadne vyšetrený a voči agresorom a ostatným zodpovedným osobám bude vyvodená zodpovednosť," uvádzali v stanovisku obce. Starosta dokonca požiadal o doplnenie hliadok v obci, riešiť budú aj samotný areál družstva, kde sa útok odohral. Akonáhle budú dostupné informácie, starosta obce ich obyvateľom poskytne. Zároveň ich vyzýva, aby akékoľvek otázky, či informácie poskytovali priamo im a nie prostredníctvom sociálnych sietí. 

Podľa vyjadrenia bývalého policajného vyšetrovateľa sa pri svojej niekoľkoročnej praxi s podobným násilných činom medzi tínedžermi nestretol. "Realizovali sme prípady, napr. lúpeží, že starší brali napr. mladším balíky na internátoch násilím, čiže, malo to dimenziu lúpeže, ale takéto, že by niekto nútil niekoho piť alkohol a doslova boli tam prvky násilia, tak to som ja osobne takúto trestnú vec nerealizoval," reagoval bývalý vyšetrovateľ Peter Vačok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy