Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nový rok sa nezačal dobre pre deti v sociálnom zariadení v Šali. Zlodeji im ukradli vianočné darčeky
Zdielať na

Nový rok sa nezačal dobre pre deti v sociálnom zariadení v Šali. Zlodeji im ukradli vianočné darčeky

ŠAĽA / V zariadení Minibodka v Šali, ktoré slúži na pomoc deťom, vyčíňali zlodeji. Štyria páchatelia ukradli vianočné darčeky. Deťom, odkázaným na pomoc iných, ukradli páchatelia takmer všetky, v ktorých boli hodnotné veci.

Od krádeže páchateľov neodradili ani kamery. Jeden z mužov príde k zariadeniu so škatuľami v rukách, akoby priniesol darčeky. Po chvíli sa už snaží dostať do vnútra. "Niesol krabice v rukách, tie položil k tomu vonkajšiemu stromčeku," opísal postup zlodejov Milan Daniel, vedúci zariadenia Minibodka. Zlodeji sa do vnútra dostali tak, že vylomili vstupné dvere.

"Tu je aj zaschnutá krv od toho, že si ublížil," uviedol Milan Daniel. V tom čase hore v dome spali väčšie aj malé deti s animátormi. Štyria páchatelia tam prišli aj s nožom, ktorý po krádeži zostal za dverami. "Ja som nezakladal združenie, aby sa tu deti báli, ale preto, aby sme pomáhali," reagoval vedúci zariadenia. Zlodeji sa zamerali predovšetkým na darčeky, ktoré ľudia priniesli deťom, ktoré potrebujú pomoc. Na stromčeku majú deti svoje meno a priania. "Napríklad Emka, 13 rokov a na druhej strane má napísané čo by si priala," vysvetlil vianočné priania Milan Daniel. "Boli tam aj 2 zlaté prstienky a to bolo pre také dievčatko, nie je to jednoduché," povedal vedúci zariadenia o niektorých darčekoch, ktoré zlodeji ukradli. 

Veci boli v ozdobných papierových taškách. Niektoré z detí sú v nemocnici, a preto si ich ešte nestihli vyzdvihnúť. Ich sny zostanú nesplnené, takmer všetky darčeky odniesli zlodeji. Von ich vynášali postupne na viackrát. "Oni sa zamerali na elektroniku a na také drobnosti hodinky, slúchadlá, mp3, všetko, to čo tie deti nikdy v živote nevideli," uviedol Milan Daniel. Organizácia pomáha a pomohla za roky fungovania už mnohým deťom. Ide predovšetkým o týrané či zanedbávané deti, ale aj siroty, ktoré prichýlili. "Ja by som v tomto smere chcel požiadať ľudí, ak zbadali auto, do ktorého vec nakladali, aby sa ozvali," vyzval ľudí Milan Daniel. "Polícia celý prípad vyšetruje ako prečin porušovania domovej slobody v súbehu prečinu krádeže a prečinom poškodzovania cudzej veci," informovala hovorkyňa polície Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy