Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická nehoda deň pred Vianocami: Neprežil vodič, ani spolujazdkyňa
Zdielať na
Krimi

Tragická nehoda deň pred Vianocami: Neprežil vodič, ani spolujazdkyňa

Archívna reportáž

TREBIŠOV / 23.12. išiel krátko pred osemnástou hodinou 49-ročný Ukrajinec v smere od horského prechodu Dargov k obci Dargov. Z doposiaľ nezistených príčin sa vozidlo na ceste stalo nestabilným.

Auto prešlo do protismeru, kde počas rotácie v ľavom pruhu najprv narazilo do zvodidiel, a potom do prednej časti medzimestského autobusu, ktorý v tom čase smeroval od obce Dargov na Košice. Po zrážke začalo auto rotovať a zostalo stáť v priekope. 

Vodič a spolujazdkyňa podľahli zraneniam

Vo vozidle sa okrem vodiča na sedadle spolujazdca nachádzala aj 34-ročná spolujazdkyňa.Obaja pasažieri utrpeli pri dopravnej nehode zranenia, ktorým na mieste podľahli.

K zraneniu vodiča autobusu ani cestujúcich, nachádzajúcich sa v ňom, nedošlo. Dychová skúška vodiča autobusu bola negatívna. To, či pred jazdou požil vodič osobného auta alkohol, alebo iné omamné látky ,bude zisťované pri pitve. Celková predbežná škoda bola vyčíslená na takmer 17 000 eur.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina tejto tragickej dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, no i miera zavinenia jej účastníkov bude predmetom ďalšieho vyšetrovania trebišovských dopravných policajtov aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, ktorý bol prítomný na mieste dopravnej nehody už v čase jej dokumentovania."

"Žiadne slová nezmiernia žiaľ tých, ktorí stratia svojich najbližších. Každého z nás doma niekto čaká. Myslite na to, keď si sadáte za volant auta. Uberte nohu z plynu a radšej príďte neskôr, ako už nikdy. Pozrite sa vpravo i vľavo hoci aj päťkrát, ale prejdite cez cestu bezpečne. Každý z nás má v nebi svojho anjela. Žiaľ, niekedy tí anjeli už nestihnú priletieť. Dávajte na seba pozor," uviedla polícia SR- Košický kraj na svojej sociálnej sieti. 

 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy