Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na diaľnici sa mu pokazilo auto, namiesto pomoci ho okradli
Zdielať na

Na diaľnici sa mu pokazilo auto, namiesto pomoci ho okradli

TRNAVA / 36-ročnému mužovi sa na diaľnici v blízkosti Trnavy pokazilo auto. Na pomoc mu prišla posádka okoloidúceho auta, no pri odťahovaní ho mal jeden zo samaritánov okradnúť.

Celá situácia pôsobí akosi absurdne. Keďže nebolo k dispozícii lano, pomôcť si museli bezpečnostným pásom. S vodičom sa viezol aj jeden z členov pomocnej posádky, ktorý s ním mal začať vyjednávať o cene za túto službu. Zaplatených bolo najprv 50 a potom 100 eur, pričom mu mal páchateľ následne pod rebrá priložiť neznámy predmet. Napadnutému mužovi sa však podarilo utiecť, a to z ešte idúceho auta, ktoré sa mu podarilo pribrzdiť vďaka spomalenej premávke. Následne sa ukryl za vozidlo diaľničnej patroly.

Pomocník následne auto odpojil a so svojou posádkou odišiel. O pár dní sa však sám prihlásil na polícii a smeroval pred súd. "Trnavský vyšetrovateľ obvinil 30-ročného muža zo zločinu lúpeže," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Trnava Mária Linkešová. Príbuzní obvineného ale tvrdia, že vodič mu peniaze ponúkol a ďalšie mu dal za parfum.

Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie, ktorý bol schválený. "Sudca pre prípravne konanie vzal obvineného do väzby z dôvodnej obavy, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa vyhol trestnému stíhaniu a tiež z obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie súdu nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Trnave," znie vyjadrenie Jany Kondákorovej, hovorkyne trnavského krajského súdu.

Národná diaľničná spoločnosť pripomína, že na slovenských najrýchlejších cestách je zriadená služba, ktorá bola vytvorená pre podobné inštancie. "Diaľničná patrola vie motoristom pomôcť s akoukoľvek poruchou alebo v prípade, že sa motorista ocitne v núdzovej situácii," uzavrela hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy