Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Päťkrát súdne trestaný muž plánoval sexuálne zneužiť len 12-ročného chlapca
Zdielať na

Päťkrát súdne trestaný muž plánoval sexuálne zneužiť len 12-ročného chlapca

BÁNOVCE NAD BEBRAVO / O tomto mužovi sme vás informovali už v roku 2012. Vtedy v Bánovciach nad Bebravou vylákal 10-ročného chlapca do kríkov, kde ho škrtil a obchytkával. Najnovšie má problémy opäť. Podľa doterajších zistení plánoval sexuálne zneužiť 12-ročného chlapca.

Všetko sa odohralo v obci pri Partizánskom. Muž si vyhliadol chlapca, ktorý išiel do školy. Najskôr ho niekoľko dní mlčky sledoval. Keď vyšiel z domu išiel popri ňom a takto ho sprevádzal až k zastávke. "Opakovane v čase kedy maloletý ktorého si vyhliadol, chodil na autobusovú zastávku, viackrát prišiel k nemu a časť cesty ho sprevádzal aj ho oslovil, čím v maloletom vyvolal strach a obavu," informuje z Krajskej prokuratúry v Trenčíne Vlastimil Krokvička. "Určite sa deti boha i svoj život, čo sa bude diať," tvrdí psychiatrička Darina Hrabovská. 

Chlapec s ním nekomunikoval, lebo sa ho bál. Po niekoľkých dňoch všetko povedal mame. Páchateľa pristihol chlapcov dedko. "Obvinený svoje konanie ukončil, keď ho príbuzný maloletého pristihol, ako sleduje poškodeného maloletého," hovorí Krokvička. 

Nakoniec skončil v rukách policajtov

Tí ho veľmi dobre poznali. V minulosti bol päťkrát súdne trestaný. V roku 20212 zatiahol v Bánovciach nad Bebravou 10-ročného chlapca do kríkov s tým, že mu dá 2 € a ukáže, kde je bunker. Tu ho začal škrtiť a obchytkávať. "Preplo mi, som sa neovládol, bola to moja chyba," hovorí obvinený Pavol R. "Obvinený vylákal 10-ročného chlapca do kríkov, kde ho ohmatával na viacerých miestach, aj na intímnych," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová. "Súd mu vtedy uložil nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 30 mesiacov a ochranné psychiatrické liečenie ambulantnou formou," informuje hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

Najnovšie ho obvinili zo zločinu sexuálneho zneužívania v štádiu prípravy

"Tým, že v úmysle zneužiť osobu mladšiu ako 15 rokov obchytkávaním ju na intímnych miestach, vytváral si vhodné podmienky," hovorí Krokvička. "Môže trpieť pedofíliou, vyhliada si deti do 13 rokov," tvrdí Hrabovská. 

Sudca okresného súdu v Partizánskom nakoniec poslal muža do vyšetrovacej väzby. "Okresný súd Partizánske vzal obvineného do väzby pre dôvodnú obavu, že by na slobode pokračoval v trestnej činnosti," informuje Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy