Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
18-ročný chlapec sa vozil na zdemolovanom aute bez kolesa. Nemal vodičák a bol pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

18-ročný chlapec sa vozil na zdemolovanom aute bez kolesa. Nemal vodičák a bol pod vplyvom alkoholu

TRENČÍN / Neverili vlastným očiam. Trenčianski policajti zastavili mladého vodiča, ktorý sa preháňal ulicami mesta na zdemolovanom aute bez jedného kolesa. A to nebol zďaleka jediný jeho problém. Chlapec za volantom totiž predtým havaroval, jazdil opitý, a navyše ešte nie je držiteľom vodičského preukazu.

Bez pneumatiky, svetiel, spätných zrkadiel, s prevalenými dverami a zdemolovanou kapotou. Policajti len neveriacky krútili hlavami, keď auto v takomto stave zbadali jazdiť na štvorprúdovke priamo pod trenčianskym hradom.

"Počas nočnej služby spozorovali vozidlo Citröen, ktoré malo značne poškodenú prednú časť a na disku predného kolesa nebola pneumatika. Preto policajti vodiča predpísaným spôsobom zastavili," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

Za volantom sedel iba 18-ročný chlapec, ktorý ešte ani neabsolvoval autoškolu. Navyše policajti z neho ucítili alkohol. "Toto podozrenie potvrdila následná dychová skúška. Vodič nafúkal 1,10 promile alkoholu," uviedla Adámiková. 

Nasledovala séria výhovoriek a vymyslených príbehov. Až po tom, ako mladík vytriezvel na policajnej stanici sa priznal, že auto zničil on. "Muž mal spočiatku policajtom tvrdiť, že vozidlo nabúral jeho kamarát, ktorého meno uviesť nevie," uviedla Adámiková. 

Napokon sa mladík mal priznať, že s otcovým autom havaroval v 15 kilometrov vzdialenej Nemšovej, kde nabúral do oplotenia. Zdemolovane vozidlo skončilo na vrakovisku a tragikomickému príbehu sa čudovali aj chlapi, ktorí ho odtiahli.

"Ešte spravil celkom dosť kilometrov na to, v akom stave bolo to vozidlo, číže zdemolovaný cely predok a tie kilometre, ktoré spravil pod vplyvom alkoholu, spravil bez gumy, len na rafiku, čím spôsobil aj poškodenie komunikácie a samozrejme ohrozil aj svoj život," komentoval situáciu Zoltán Baráth, Odťahová služba Tiso Trenčín. 

Mladého vodiča obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a hrozí mu až jednoročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy