Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Sneženie skomplikovalo dopravu. Uzavreli horské priechody Šturec, Čertovicu aj Donovaly
Zdielať na

Sneženie skomplikovalo dopravu. Uzavreli horské priechody Šturec, Čertovicu aj Donovaly

SLOVENSKO / Včera popoludní začalo na Slovensku výdatne snežiť a to aj v nižších nadmorských výškach. A problémy nielen na cestách nenechali na seba dlho čakať. Počasie potrápilo vodičov aj na strednom Slovensku. Sneženie sa postaralo o komplikácie na horských priechodoch. Pomaly je už pravidlom, že v tomto období musia policajti uzavrieť Šturec či Donovaly, kým sa cestárom nepodarí vyčistiť všetky úseky.

Donovaly museli uzavrieť policajti, nedostali sa tam autá ani kamióny

Za pár hodín napadla niekoľko centimetrová vrstva snehu, ktorá sa na ceste zmenila na poriadne šmykľavú hmotu. Autá nemali prudkými serpentínami žiadnu šancu vyjsť. Kto raz zastal mal problém sa ďalej vôbec pohnúť. Bolo to beznádejné. Kamióny uviazli na viacerých úsekoch, ktoré boli preto neprejazdné. A museli ich postupne po jednom vyťahovať pomocou ťažkých mechanizmov.

Všetko čo mali k dispozícii bolo v teréne. Aj napriek tomu kamióny stáli bez pohnutia v kolónach dlhé hodiny. Osobné autá otáčali policajti späť smerom na Banskú Bystricu.

Prvý sneh komplikuje dopravu hlavne na horských priechodoch

Policajti a cestári mali v noci plné ruky práce. Ako informuje banskobystrická krajská polícia, snehová nádielka si vyžiadala aj obmedzenie dopravy na horských priechodoch. Komplikácie sa vyskytli na Čertovici, Donovaloch, Šturci aj nad Kremnicou. Aktuálne stále platí obmedzenie pre nákladné autá nad 10 metrov dĺžky na horských priechodoch Donovaly a Javorina.

​Včerajšia snehová kalamita úplne ochromila dopravu zo severu na juh. Frekventovaný medzinárodný ťah Donovaly bol pre skrížené autá a kamióny uzavretý na približne tri hodiny. Viac ako sto ľudí uviazlo vo svojich vozidlách v Liptovskej Osade, kde čakali, kým horský priechod znovu sprejazdnia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy