Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Jeden a pol tony pervitínu objavili pred jeden a pol rokom, pred súd sa postavil jeden z obvinených
Zdielať na

Jeden a pol tony pervitínu objavili pred jeden a pol rokom, pred súd sa postavil jeden z obvinených

NITRA / Na okresnom súde v Nitre sa začalo pojednávanie v prípade najväčšej drogovej zásielky zachytenej na Slovensku. Pred súd sa postavil 39 -ročný muž z Holandska. Jeho komplic spolupracoval a bol už odsúdený. Jeden a pol tony pervitínu objavili pred jeden a pol rokom v Nitre.

Po vyše roku, ktorý Holanďan strávil na Slovensku vo väzbe, začalo hlavné pojednávanie. Z Holandska ho prišli podporiť aj rodičia. Pred senát okrasného súdu, muža priviezla ozbrojená eskorta. Na sebe mal oblečený oblek. S mamou a otcom, ktorí sedeli na chodbe si vymenili pohľady.

Rodičia na kameru hovoriť nechceli, povedali, že im to právnici neodporúčajú. Okrem právneho zástupcu zo Slovenska tam mal Leon V. aj druhého obhajcu z Holandska. "Som tu, aby som podporil môjho klienta a zároveň, aby som dohliadal na dodržiavanie európskeho práva či sú podmienky, za ktorých bol klient vydaný zo súdu v Amsterdame, dodržiavané," vyjadril sa právny zástupca Leona V., Tom Nimburg. 

Sudca na pojednávaní rozhodol, že bude vylúčená verejnosť. Povedal, že je to z dôvodu bezpečnosti. Podľa obvinení je totiž muž členom nebezpečnej organizovanej skupiny. Všetko tak prebiehalo za zatvorenými dverami. Po prečítaní obžaloby mal muž pred súdom vypovedať pomocou tlmočníčky. "Klient bude vo veci vypovedať," uviedol slovenský právny zástupca Leona V., Michal Mandzák.

Najväčšiu drogovú zásielku, aká v našej krajine nemá obdobu zachytili pred vyše rokom v Nitre. Pervitín bol ukrytý v nádržiach na kvapalinu. Hodnota zaistených drog na čiernom trhu by predstavovala zhruba 200 miliónov eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy