Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V prípade najväčšieho drogového kontrabandu na Slovensku je ukončené vyšetrovanie
Zdielať na

V prípade najväčšieho drogového kontrabandu na Slovensku je ukončené vyšetrovanie

NITRA / V prípade najväčšieho drogového kontrabandu na Slovensku už bolo ukončené vyšetrovanie a v najbližších dňoch bude podaná obžaloba na súd. Podľa najnovších zistení celú drogovú operáciu pripravovali páchatelia zhruba rok. Jeden a pol tony pervitínu objavili pred vyše rokom v Nitre.

"Údaje z tejto komunikácie má prokuratúra k dispozícii, zaslali nám ich z Francúzska na základe justičnej medzinárodnej spolupráce," povedal
Aktuálne sú obvinení 4 členovia medzinárodnej organizovanej skupiny. Po troch pátrajú a Holanďan Leon V. Čaká na súd vo väzbe, jeho komplic spolupracoval a bol už odsúdený. Dostal 9 rokov Traja ďalší obvinení sa v súčastnosti nachádzajú na neznámom mieste. Ide o občanov Holandska a Mexika.

"Traja ďalší obvinení sa v súčastnosti nachádzajú na neznámom mieste. Ide o občanov Holandska a Mexika," informoval Jaroslav Maček, hovorca prokuratúry NItra.
 Policajti prípad už ukončili a prokuratúra nám potvrdila, že obžaloba už je vo finále. Obžaloba v prípade Vami označenej osoby by mala byť na súd podaná v priebehu nasledujúceho týždňa.
"Obžaloba v prípade Vami označenej osoby by mala byť na súd podaná v priebehu nasledujúceho týždňa," dodal Maček.

Jeden a pol tony pervitínu

Celú drogovú akciu pripravoval medzinárodný gang od augusta 2019. Komunikovali spolu cez mobilnú aplikáciu. Podľa informácií televízie JOJ si odoslali tisíce správ. "Údaje z tejto komunikácie má prokuratúra k dispozícii, zaslali nám ich z Francúzska na základe justičnej medzinárodnej spolupráce," uviedol hovorca prokuratúry NItra. Drogy následne nakúpili v Mexiku a cez nás mali putovať do Austrálie.
Zaujímavé je, že jeden zo svedkov vypovedal, ako sa osobne stretli s hlavným bosom v Mexiku, od ktorého pervitín kupovali. Prišiel s ochrankou 5 mužov no údajne sprevádzali ho aj policajti na motorkách, akoby ho chránili. Jeden a pol tony pervitínu ešte zatiaľ nezlikvidovali. Malo by sa tak stať po skončení súdneho konania. Jednou z alternatív je, že ich, za prísnych opatrení spália v Dusle Šaľa. Najväčšiu drogovú zásielku, aká v našej krajine nemá obdobu zachytili pred vyše rokom v Nitre. Jeden a pol tony pervitínu ukryli do nádrží na kvapalinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy