Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž visel nad koľajnicami v niekoľko metrovej výške a vyhrážal sa, že si niečo urobí
Zdielať na

Muž visel nad koľajnicami v niekoľko metrovej výške a vyhrážal sa, že si niečo urobí

LUČENEC / Na moste nad železničnou traťou stojí mladý muž a vyhráža sa samovraždou. Takúto informáciu prijali na tiesňovú linku. Na miesto okamžite vyrazili všetky záchranné zložky. Upozorňujeme, že zábery vo videu nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Situácia bola naozaj vážna. Muž visel nad koľajnicami v niekoľko metrovej výške, obidvomi rukami sa držal zábradlia a zastrájal sa, že si niečo urobí. "Bol hore na tom moste. Chcel som ísť domov z roboty, a on už takto visel a potom už volali policajtov," opísal vzniknutú situáciu svedok. "Kričal, že skočím, že skočím," doplnil. 

Odstavili aj prichádzajúci vlak. Na miesto dorazili záchranári aj hasiči, bez zapnutých majákov, aby ho nevystrašili.

"Bola nahlásená osoba, ktorá stojí na moste, na nadjazde, ktorý prechádza ponad železničnú trať," uviedol Radovan Vančo z OR hasičského a záchranného zboru Lučenec. 

"Príslušníci po príchode na miesto udalosti vytvorili prístupovú cestu pre záchranné zložky," doplnil Radovan Vančo.

Medzi cestou a železničnou traťou totiž stojí betónový múr. Hasiči k nemu pristavili rebríky, aby sa tam zdravotníci vedeli dostať čo najrýchlejšie, v prípade, že by muž predsa skočil, alebo spadol.

Táto dráma podľa svedkov trvala takmer pol hodinu. Chvíľami to naozaj vyzeralo tak, že to skončí tragicky.

Mladý muž k sebe nikoho nechcel pustiť. Podľa svedkov sa aj vrátil na chodník, no akonáhle sa k nemu priblížili policajti, opäť preliezol zábradlie.

"Naspäť preliezol a potom naspäť," potvrdil svedok.

Zasiahol náhodný okoloidúci, ktorý ho chytil za ruku a začal ťahať hore.

Muž rezignoval

Vyzeralo to tak, že muž rezignoval a prijal ponúknutú pomoc. Vtedy sa hore rozbehli aj hasiči, záchranári a policajti a dostali ho do bezpečia. Čo ho viedlo k tomuto konaniu nevedno. Našťastie sa mu ale nič nestalo. 

Záchranári muža ošetrili a previezli do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy