Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Smrteľnú nehodu v Prievidzi spôsobil nepočujúci vodič
Zdielať na

Smrteľnú nehodu v Prievidzi spôsobil nepočujúci vodič

PRIEVIDZA / V Prievidzi sa stala v piatok tragická dopravná nehoda. Pod kolesami osobného auta vyhasol život ženy i jej psíka. Vodič osobného automobilu, ktorý do ženy vrazil bol nepočujúci. Vodičovi alkohol v dychu nezistili.

Žena a jej psík ležali nehybne na ceste

Nepekný pohľad sa naskytol tesne pred svitaním vodičom v centre Prievidze. Na zastávke odstavené havarované auto a na ceste ležiaca žena a psík. Nehoda sa stala na rovnom úseku cesty. K stretu 55-ročnej chodkyne a osobného auta došlo podľa doterajších zistení na priechode pre chodcov, keď chcela žena so svojím psíkom prejsť na druhú stranu cesty. "Každé ráno chodila psíka venčiť a chcela prejsť cez cestu k rieke a on ju zrazil," konštatuje obyvateľka mesta.

"Na priechode pre chodcov 38-ročný vodič osobného motorového vozidla zrazil chodkyňu spolu aj s jej psom, ktorého mala na vôdzke," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Pred nárazom nebola žiadna brzdná dráha vozidla

Vodič prichádzajúceho auta si ju nevšimol a narazil do nej bez toho, aby čo i len pribrzdil, a teda na mieste nebola žiadna brzdná dráha. Náraz bol taký silný, že chodkyňu odhodilo asi 25 metrov od miesta zrážky. Napriek rýchlemu zásahu záchranárov chodkyňa podľahla zraneniam na mieste. "Žiaľ, vyslaní záchranári už žene nedokázali pomôcť utrpela zranenia, ktorým podľahla na mieste," konštatovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia

"Nikoho nemala, žila sama, mama jej zomrela. To je tragédia veľká, teraz pred Vianocami," povedala obyvateľka mesta. Nehodu neprežila nielen chodkyňa, ale ani jej malý psík.

"Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informovala Kuzmová. Za volantom osobného auta sedel 38-ročný, nepočujúci vodič. Ten bol po zrážke v šoku. "Dychová skúška vodiča bola negatívna. Presná príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu šetrenia," ozrejmila Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy