Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Druhá bankomatová lúpež v priebehu dvoch dní. V okolí Trenčína zrejme vyčíňa organizovaná skupina
Zdielať na

Druhá bankomatová lúpež v priebehu dvoch dní. V okolí Trenčína zrejme vyčíňa organizovaná skupina

NEMŠOVÁ / Z bankomatu v Ladcoch, ktorý včera v noci výbušninou otvorila skupina zatiaľ neznámych zlodejov, sa páchateľom podarilo odniesť si až 80 tisíc eur. A dnes v noci pravdepodobne úradovali opäť. Iba o pár kilometrov ďalej.

Scenár včerajšieho rána sa dnes zopakoval. Policajný výjazd smeroval do Nemšovej. "Kontaktovala nás polícia, že došlo k trestnému činu, k pokusu krádeže peňazí z bankomatu," povedal primátor mesta Nemšová Miloš Mojto. 

Zlodeji prišli k bankomatu v centre Nemšovej krátko po tretej hodine v noci. Vybrali si bankomat tej istej banky ako včera v Ladcoch, osadený v miestnosti s rovnakým zabezpečovacím systémom. Navyše tak ako pri poslednej krádeži vedeli, že je plný peňazí.

Zlodeji sa dnu dostali cez okno. Páčili ho niekoľko minút. Potom vliezli dnu a dostali sa priamo k bankomatu. Trezor prekonali tak, že doň špeciálnou tyčou vypálili dieru. Urobili chybu a podľa našich informácií prepálili dôležitý káblik. K peniazom sa tak nedostali. 

"Predmetom útoku neznámych páchateľov sa stal ďalší náš bankomat, do ktorého sa vlámali bližšie nešpecifikovanou metódou. Hotovosť však tentoraz nebola odcudzená," uviedol PR manažér VÚB Dominik Miša. "Vyšetrovateľ KR PZ v Trenčíne začal vo veci trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. 

"Som nešťastný z toho, ale som rád, že čoskoro bude nový kamerový systém a podľa mňa mohli o tom vedieť, že ešte môžu," uviedol Mojto. Včera boli úspešnejší. Z bankomatu v obci Ladce vzali viac ako 80 000 eur. Neznámy zlodeji ešte v auguste poškodili bankomat aj v obci Pruské. O pár dní neskôr vyhodili do vzduchu bankomat v obci Drietoma.

 "Momentálne nemôžeme potvrdiť ani vylúčiť, že prípadoch vykradnutých a poškodených bankomatov na území Trenčianskeho kraja by mohlo ísť aj o tých istých páchateľov," povedala Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy