Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tragédia v Žiline. Pri požiari bytu prišla o život staršia pani
Zdielať na

Tragédia v Žiline. Pri požiari bytu prišla o život staršia pani

Archívna reportáž

ŽILINA / Tragédiou sa skončil požiar v blízkosti centra Žiliny kam len minútu pred trinástou hodinou smerovali hasiči aj záchranári. Plamene zničili jednoizbový byt v ktorom žila staršia pani. Pred ohňom žiaľ nedokázala uniknúť.

Hasiči, policajti, viacero posádok záchraniek, uzavretá ulica z oboch strán. Plamene šľahali z jednoizbového bytu na najvyššom štvrtom podlaží. V ňom zostala uväznená dôchodkyňa. 

"Bohužiaľ v jednom z bytov sme našli telo bez známok života," povedal veliteľ zásahu HaZZ Žilina Miroslav Korduliak. Keď hasiči prišli na 4 poschodie z chodby sa valil hustý čierny dym a viditeľnosť bola takmer nulová. 

"Dym bol po celej bytovke a už sme videli dym stúpať z okien," povedali susedia. "Na schodišti sme stretali ľudí ktorí už utekali dole, museli sme násilne otvoriť 8 bytov, z ktorých bolo evakuovaných 6 ľudí," uviedol Korduliak. 

"Bol rámus na chodbe, že všetci máme ísť vonku," povedali obyvatelia bytovky. Záchranári na mieste ošetrili dvoch ľudí ktorí sa nadýchali splodín horenia následne ich previezli do za nemocnice. 

Byt v ktorom horelo obývateľný nie je, no do ostatných sa ľudia budú môcť vrátiť. "My sme tú chodbu odvetrali pretlakovým ventilátorom, takže tá už je v poriadku. Momentálne tam zisťujú príčinu," dodal Korduliak. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy