Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalší zásah pre drogy: Policajti tentokrát našli aj pervitín
Zdielať na

Ďalší zásah pre drogy: Policajti tentokrát našli aj pervitín

POPRAD / Po troch dňoch kriminalisti z Popradu opäť zatýkali ľudí pre drogy. Tentokrát šli na istotu. Posádka skončila na policajnom oddelení. V aute, v ktorom sa štvorica viezla, mala byť marihuana i pervitín.

18. novembra, krátko pred 22.00 hod, bol jeden pruh cesty medzi Mengusovcami a Svitom obsadený policajnými autami. Medzi nimi sa nachádzalo osobné vozidlo a práve to kriminalistov zaujímalo. Tentokrát ale nešlo o náhodnú akciu. Na zásahu sa podieľali viaceré policajné zložky vrátane kukláčov. Práve oni hneď po zastavení auta vytiahli štvorčlennú posádku von. Dvaja muži skončili s putami na rukách a s nimi aj dve ženy. Jedna mala na sebe dokonca pyžamo. Kriminalistický technik spolu s kolegami začal prehliadku auta a keďže šli policajti na istotu, nebolo prekvapením, že vo vozidle našli na rôznych miestach bielu kryštalickú látku. "Vyšetrovateľ OR PZ v Poprade začal trestné stíhanie pre zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," vyjadril sa hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

Toto isté auto zastavili policajti začiatkom apríla tohto roku pri čerpacej stanici v Poprade. Tiež sa v ňom nachádzal pervitín. Za jeho volantom vtedy sedela tá istá žena, ktorá bola súčasťou štvročlennej posádky. Vtedy ju policajti obviniili z drogovej trestnej činnosti. Teraz nešoférovala, ale skončila opäť na policajnej stanici. Obvinený zatiaľ nebol nikto, no predbežné výslekdy sú už známe. "Podľa predbežného skúmania ide o metamfetamín, z ktorého by bolo možné pripraviť 10 obvykle jednorázových dávok drogy. Zo štyroch zadržaných osôb jedna bola prepustená, s ďalšími osobami sú vykonávané potrebné procesné úkony," dodal Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy