Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
ARRIVA sľubuje vyriešenie nedostatku vodičov: Nábor robia aj na Ukrajine
Zdielať na

ARRIVA sľubuje vyriešenie nedostatku vodičov: Nábor robia aj na Ukrajine

BRATISLAVA / Pre cestujúcich z obcí v okolí Bratislavy, nový regionálny dopravca ani po piatich dňoch neprináša riešenie. Od pondelka, 22. novembra pridá len niekoľko mikrobusov a keďže kapacitne sa autobusom nevyrovnajú, cestujúci ich môžu využívať bezplatne. Nový regionálny dopravca aj naďalej intenzívne hľadá chýbajúcich 100 vodičov. Ponúka pritom vysoký náborový príspevok 4000 eur. Zároveň avizuje, že ak o prácu do konca tohto týždňa neprejavia záujem Slováci, cestujúcich budú voziť Ukrajinci.

Dopravca tvrdí, že nedostatok vodičov v regionálnej autobusovej doprave v Bratislavskom kraji vyrieši. A to zvyšovaním miezd, náborovým príplatkom či vodičmi zo zahraničia. "Začali sme náborovú kampaň masívnym príplatkom 4000 eur, ponúkame férové platy 1500 eur. Zatiaľ evidujeme 50 záujemcov," vysvetlil generálny riaditeľ ARRIVA SR Ivan László. Napriek lákavej finančnej ponuke sa v priebehu piatich dní neprihlásil dostatočný počet vodičov. "Máme zmluvného partnera, ktorý nám robí nábor na Ukrajine. Prvých 20 už prichádza na Slovensko koncom novembra," vysvetlil Ivan László. 

Cestovný poriadok sa počas tohto týždňa menil z hodiny na hodinu. V nedeľu, 21. novembra, by sa to ale mohlo trochu stabilizovať. "Je našim cieľom, aby sme do nedele zverejnili cestovné poriadky, ktoré budú platné do piatku, 26. novembra. Akonáhle budeme prijímať ďalších nových kolegov, ktorí budú zabezpečovať službu v Bratislavskom samosprávnom kraji, budeme postupne pridávať aj spoje," vysvetlila Petra Helecz z komunikačného oddelenia ARRIVA SR.

Od pondelka, 22. novembra, musia cestujúci naďalej počítať s výpadkami autobusových liniek, dočasným riešením je len pridanie mikrobusov. "Keďže vlastne mikrobusy nevieme vybaviť tým istým tarifno-informačným systémom a nie v takom krátkom čase, tak kým sa táto situácia skonsoliduje, budú tieto doplňujúce služby bezplatné," dodal Ivan László. "BSK trvá na tom, aby svoj sľub dopravca dodržal a zabezpečil plnohodnotnú obslužnosť kraja a to v čo najkratšom čase," dodala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy