Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za porušenie podmienky putuje do väzby: Policajti u neho našli 300 jednorázových dávok drogy
Zdielať na

Za porušenie podmienky putuje do väzby: Policajti u neho našli 300 jednorázových dávok drogy

POPRAD / 20-ročný Adam, ktorý pre TV JOJ v utorok, 16. novembra, s úsmevom porozprával o tom, že má pri sebe marihuanu pozbieranú z lesa ako jahody, je už vo väzbe. Nebolo to prvýkrát, čo tohto mladíka policajti prichytili so zelenou sušinou. Pred dvomi rokmi ho pre drogy právoplatne odsúdili. Podmienku teraz porušil.

Vo štvrtok, 18. novembra, policajti priviezli Adama k okresnému súdu. Pri vstupe do budovy už nebol taký zhovorčivý ako naposledy. "Už nie som pod vplyvom, tak už rozhovory nedávam," vyjadril sa Adam. Spolu s 20-ročným mladíkom policajti zadržali ďalších troch ľudí, jednu ženu a dvoch mužov. Tí ale z polície po vypočutí odišli bez obvinenia. No mladík sa postavil pred sudcu. 

V utorok, 16. novembra, zastavila v Poprade hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky osobné auto, pre nefungujúce svetlo. Policajtov zaujala zvláštna vôňa šíriaca sa z vozidla a tak štvorčlenná posádka vozidla v jazde pokračovať nemohla. Práve Adam pre TV JOj vtedy vysvetlil, o čo ide : "Mám tam jedno vreco plné trávy." Na otázku odkiaľ zelenú sušinu zobrali odpovedal, že z lesa, vraj ju zbierali ako jahody. Kriminalisti zaistili väčšie množstvo marihuany, tá bola vo viacerých častiach auta i v rôznych obaloch. Patrila 20-ročnému Adamovi. Z predbežných výsledkov je už jasné, že išlo o vyše 300 jednorázových dávok drogy. Toto číslo ale pravdepodobne ešte porastie, policajti ešte nemajú k dispozícii celkový výsledok z expertízy. 

Prípad prevzal krajský vyšetrovateľ

Polícia už potvrdila, že mladík mal problémy s drogami už v minulosti. "Mladý muž bol začiatkom minulého roka okresným súdom právoplatne odsúdený za drogovú trestnú činnosť. Bol mu uložený trest odňatia slobody podmienečne na dva roky," vysvetlil hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. Podmienka Adamovi ešte neskončila a opäť je obvinený. "20-ročný muž bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu, nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," dodal Daniel Džobanik. 

​Rozhodovanie o väzbe trvalo približne hodinu. Adam zo súdnej siene odchádzal bez slova. "Môj klient sa k skutku, ktorý mu je kladený za vinu priznal, daný skutok oľutoval a za daný skutok je pripravený niesť následky," vyjadril sa Adamov právny zástupca Dávid Hoffman. "Súd v jeho prípade konštatoval existenciu tak materiálnych predpokladov väzby, ako aj formálnych dôvodov väzby v zhode s návrhom prokurátora," vysvetlil sudca OS Poprad Pavol Roth. Sudca tak poslal Adama do väzby, útekovej i preventívnej. "Zároveň súd neprijal návrhy na nahradenie väzby písomným sľubom respektíve dohľadom zo strany probačného mediačného úradníka," dodal Pavol Roth. "Akceptoval rozhodnutie o vzatí do väzby sudcom pre prípravné konanie a vzdal sa práva voči nemu podať sťažnosť. Bližšie sa nebudem vyjadrovať," dodal na záver Adamov právny zástupca. Len 20-ročnému mladíkovi momentálne hrozí 10 až 15 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy