Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragédia na cestách: Pri nehode prišiel o život mladý majster Slovenska v motokárach osemnásťročný Oliver
Zdielať na

Tragédia na cestách: Pri nehode prišiel o život mladý majster Slovenska v motokárach osemnásťročný Oliver

NOVÉ ZÁMKY / V sobotu, 13. novembra, hodinu pred polnocou Fábia s piatimi násťročnými Novozámčanmi skončila po náraze do stĺpa v poli. O život v nej prišiel 18- ročný majster Slovenska v jazde na motokárach. Za volantom sedel jeho 19 - ročný kamarát.

Piati kamaráti, športovci z Nových Zámkov, v sobotu večer o 11tej hodine nerešpektovali dopravnú značku zákazu vjazdu. Na účelovej komunikácii havarovali. Asfaltka lemovaná poľami, určená pre poľnohospodárske stroje, začína pri družstve za Novými Zámkami.

Mladá posádka, za volantom sedel 19 ročný Filip, a jeho 18 a 19 roční kamaráti si to namierili smerom na Bánov. Fábia zrejme vo veľkej rýchlosti vyletela z mokrej, zablatenej cesty po miernej pravotočivej zákrute. "Vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla a zišiel z cesty, kde narazil do stĺpa elektrického vedenia. Auto sa po náraze niekoľkokrát prevrátilo," informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva, Renáta Čuháková.

Skončilo na boku na poli a nárazom vylomený stĺp na opačnej strane cesty. V aute prišiel na mieste o život 18 - ročný Oliver, jeden z držiteľov ocenenia najlepší športovec Nových Zámkov a majster Slovenska v motokárach. Ďalší 19 - ročný chlapec sa zranil vážne, dvaja 18 roční kamaráti a vodič, ktorý sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom, sa zranili ľahšie. "Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania NZ polície," uviedla hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy