Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vyhrážal sa vláde aj prezidentke, teraz si vypočul rozsudok súdu
Zdielať na

Vyhrážal sa vláde aj prezidentke, teraz si vypočul rozsudok súdu

TOPOĽČANY / Podnikateľ z Nitry a jeho priateľka, ktorí poslali krvavý odkaz vláde, ako aj prezidentke, o čom sme viac krát hovorili, si už vypočuli rozsudok. Dvojica najskôr čelila obvineniu z terorizmu a hrozilo im doživotie. Polícia ich zadržala koncom marca.

"Úrad vlády zhorí v plameňoch. Vy ste nám tu nastolili režim chaosu, teraz vám ukážeme chaos v pravom slova zmysle," takéto a podobné vyhrážky posielala dvojica, ktorá sa teraz postavila pred súd a vypočula si rozsudok.

"Uložil obvinenému trest v trvaní 2 roky a 6 mesiacov, ktorý podmienečne odložil," povedala hovorkyňa súdu v Nitre Lena Kiradžiev.

Hovorca prokuratúry Nitra Jaroslav Maček dodáva: "Po podaní obžaloby bol obžalovaný F.M. sudkyňou OS Topoľčany po doručení trestného rozkazu prepustený z väzby."

Rovnako s podmienkou vyviazla aj Zuzana a obom súd nariadil na tri roky probačný dohľad.

"Uložil obvinenej trest odňatia slobody 2 roky a 4 mesiace," povedala Lena Kiradžiev.

Na Františka vraj doľahla situácia s koronakrízou spolu s opatreniami. Aj napriek tomu, že sa o politiku nezaujíma tvrdil, že bol zo situácie zúfalý. V marci sa preto rozhodol napísať listy s odkazom. Vyzýval vládu, aby podala demisiu vyhrážal sa likvidáciou budov či áut.

Po napísaní listov kúpila jeho známa Zuzana známky a listy potom vhodili do viacerých zberných schránok pošty. Poslali ich prezidentke, národnej rade, sociálnej poisťovni ale aj Slovenskej informačnej službe a na mestský úrad v Snine.

Rozsudok ešte nie je právoplatný, muž so ženou ako aj prokurátor podali odvolanie. O všetkom bude rozhodovať krajský súd.

Za vyhrážky ústavným činiteľom už v ostatnej dobe stáli pred slovenskými súdmi viacerí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy