Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Za streľbu v Bratislave mu hrozí 10-ročné väzenie: Polícia už vie, čo bolo v taške, ktorej sa chcel zbaviť
Zdielať na

Za streľbu v Bratislave mu hrozí 10-ročné väzenie: Polícia už vie, čo bolo v taške, ktorej sa chcel zbaviť

BRATISLAVA / Muža, ktorý strieľal z plynovej pištole v centre Bratislavy, už obvinili. A to nielen zo streľby, ale aj z drogovej trestnej činnosti. Podľa polície by ho mali stíhať väzobne.

30-ročný Tomáš sa v sobotu, 6. novembra, pred ôsmou hodinou ráno, na Obchodnej ulici v Bratislave, oháňal so zbraňou v ruke. Nič netušiaca skupinka mužov preto v strachu o život privolala políciu. Na miesto dorazili mestskí aj štátni policajti. "Obvinený po predchádzajúcej slovnej výmene s iným mužom mal vytiahnuť plynovú strelnú zbraň a dvakrát po ňom vystreliť," vysvetlil hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Michal Szeiff.

"Policajti útvaru zásahovej jednotky a kynológie sa na miesto dostavili tesne pred príchodom štátnej polície. Následne s hliadkami PZ prehľadávali okolie," vyjadrila sa hovorkyňa Mestskej polície Bratislava Barbora Krajčovičová. Podozrivého muža nakoniec našli ukrytého pod autom. Víkend strávil v policajnej cele, vyšetrovateľ ho už obvinil. "Obvinený je z trestného činu výtržníctva spáchaného závažnejším spôsobom konania, ako aj zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," dodal Michal Szeiff

​Muž pred príchodom policajtov zahodil čiernu tašku

V nej bola podozrivá látka. Polícia teraz informovala, že v nej mal 558 dávok metamfetamínu. Vyšetrovateľ podal podnet na jeho väzobné stíhanie. Obvinenému Bratislavčanovi tak teraz hrozí 10-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy