Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
FOTO: Tak toto nevyšlo. Z chodníka sa stala prekážková dráha pre cyklistov a chodcov
Zdielať na

FOTO: Tak toto nevyšlo. Z chodníka sa stala prekážková dráha pre cyklistov a chodcov

Nové dopravné značky

BRATISLAVA / Už sme si zvykli, že na Slovensku vyrastajú kuriózne stavby, či nezmyselne umiestnené dopravné značky. Jedna z takýchto absurdností v Bratislave ohrozuje chodcov aj cyklistov.

Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

​Jedno takéto kuriózne dopravné značenie nedávno vyrástlo aj v Bratislave. Z jeho umiestnenia vám zostane rozum stáť, teda v tom lepšom prípade, pokiaľ neprídete rovno o hlavu.

Stačí chvíľka nepozornosti, keď sa počas chôdze nebudete na chvíľku pozerať pred seba, alebo pôjdete na bicykli proti slnku a zrážke sa nevyhnete. Priestor medzi chodníkom a spodnou hranou dopravnej značky je menej než 160 centimetrov. "Nakoľko sa v tomto prípade jedná o pomerne nebezpečné stavebné riešenie, či už pre chodcov alebo cyklistov, Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave už upozornil realizátora tejto stavby, na súčasný aktuálny stav. Ten už prisľúbil zjednanie nápravy," informuje hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Ako rýchlo kompetentní túto dopravnú značku upravia do stavu, ktorý nebude ohrozovať ľudí, budeme sledovať. Aj v tomto prípade platí "práca chvatná, málo platná". Presunutie a umiestnenie značky na bezpečné miesto, navýši investorovi náklady. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy