Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž, ktorý sa prechádzal po Bratislave s mačetou a ohrozoval ľudí, už pozná svoj trest
Zdielať na

Muž, ktorý sa prechádzal po Bratislave s mačetou a ohrozoval ľudí, už pozná svoj trest

BRATISLAVA / Incident, pri ktorom muž útočil mačetou, už polícia vyriešila. Počas večera prenasledoval a slovne napadol niekoľkých ľudí. Jedného z nich dokonca silno udrel do hlavy. Lukášovi z Bratislavy hrozilo trojročné väzenie, nakoniec mu súd udelil 10 mesiacov.

V nedeľu, 31. októbra, v hlavnom meste sa po uliciach Lukáš prechádzal s mačetou v ruke. Počas toho prenasledoval ľudí a jedného z nich aj napadol. Krajský súd v Bratislave mu teraz vymeral trest 10 mesiacov. Mačeta, ktorou sa zaháňal v uliciach, prepadla štátu. "Okresný súd Bratislava I. odsúdil obvineného z trestu odňatia slobody vo výmere 10 mesiacov so zaradením do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia. Zároveň súd rozhodol o prepadnutí jedného kusa mačety do vlastníctva štátu. Rozhodnutie je právoplatné," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave, Pavol Adamčiak. 
Lukáš prišiel do Justičného paláca v sprievode policajtov s putami na rukách. Po jeho víkendovom agresívnom vyčíňaní v centre hlavného mesta, na prvý pohľad pôsobil pokojne. Na lavici pred súdnou sieňou si prečítal poučenie a čakal na začiatok pojednávania. To netrvalo dlho. Približne po 10 tich minútach sa obvinený dozvedel svoj trest.

Lukáša s mačetou si všimol v okolí Modrého kostolíka Roman. Podľa jeho slov pôsobil zanedbane a tak mu spočiatku nevenoval pozornosť. Zmenilo sa to, keď po ňom začal vykrikovať. Vtedy si všimol, že v ruke drží mačetu a začína ho prenasledovať. "Pred očami mi šibrinkoval tou mačetou. Som si všimol, že tu je nejaký podnik otvorený, tak som sa tam chcel schovať," opísal svoje kroky Roman. Okolo vtedy prechádzalo auto, v ktorom sedel manželský pár s deťmi. Keď videli, čo sa deje, zastavili. Roman chcel od strachu naskočiť dnu, lenže nebolo v ňom miesto. Keď otvorili dvere na aute, muž s mačetou sa vyparil. 
Podľa informácií TV JOJ bol útočník v minulosti súdne trestaný. "Hliadky PMJ muža do pár minút od prijatia oznámenia zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva 31-ročnému Lukášovi z Bratislavy," informoval hovorca Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy