Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž s mačetou ohrozoval v centre Bratislavy viacerých ľudí. Útočníka, ktorý pôsobil nepríčetne zneškodnili policajti
Zdielať na

Muž s mačetou ohrozoval v centre Bratislavy viacerých ľudí. Útočníka, ktorý pôsobil nepríčetne zneškodnili policajti

BRATISLAVA / Po uliciach hlavného mesta sa v nedeľu potuloval agresívny muž s mačetou. Počas večera prenasledoval a slovne napadol niekoľkých ľudí. Jedného z nich dokonca silno udrel do hlavy. Lukášovi z Bratislavy teraz hrozí trojročné väzenie.

Dráma sa odohrala v blízkosti známeho modrého kostolíka

Práve tu sa pred 19:00h. stal prvý incident. Roman kráčal k svojmu autu. Už vtedy si pred kostolíkom všimol postávať muža s dlhou bradou. Podľa jeho slov pôsobil zanedbane a tak mu spočiatku nevenoval pozornosť. Zmenilo sa to, keď po ňom začal vykrikovať. Vtedy si všimol, že v ruke drží mačetu. "Ja som si všimol už predtým, že má na chrbte ruksak. Tak neviem, či si to vytiahol z toho ruksaku, alebo ju mal položenú na zemi," hovorí napadnutý Roman. 

V tom ho agresívny muž začal prenasledovať a stále zrýchľoval

"Pred očami mi šibrinkoval tou mačetou. Som si všimol, že tu je nejaký podnik otvorený, tak som sa tam chcel schovať," hovorí Roman. Okolo vtedy prechádzalo auto, v ktorom sedel manželský pár s deťmi. Keď videli, čo sa deje, zastavili. Roman chcel od strachu naskočiť dnu, lenže nebolo v ňom miesto. Keď otvorili dvere na aute, muž s mačetou sa vyparil. "Je tu tma, sú tu stromy a tie svetlá strašne sliepňavo svietia, aj to nie všetky," hovorí Roman. 

Útočník napadol muža vtedy, keď si myslel, že je po všetkom

Volal totiž s políciou, keď sa agresor nenápadne vynoril z prítmia. Romana prekvapil zozadu. Plochou časťou mačety ho udrel do hlavy a utekal smerom k Šafárikovmu námestiu. "Hliadky policajného zboru okamžite po prijatí oznámenia začali prehľadávať centrum Bratislavy," informuje policajný hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Policajti prijali na linke 158 v súvislosti s útočníkom niekoľko oznámení

Asi o štvrť na osem aj zo Šafárikovho námestia. V tom čase tam podľa našich informácií mala pani venčiť psíka. Našťastie už neublížil nikomu. Podľa našich zistení bol útočník v minulosti súdne trestaný. "Hliadky PMJ muža do pár minúť od prijatia oznámenia zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Poverený príslušník PZ vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva 31-ročnému Lukášovi z Bratislavy," informuje Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy