Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
18 nelegálnych migrantov utekalo po poli: Zadržali ich medzi Čunovom a Rusovcami
Zdielať na

18 nelegálnych migrantov utekalo po poli: Zadržali ich medzi Čunovom a Rusovcami

BRATISLAVA / Policajti zasahovali za bratislavskou mestskou časťou Rusovce. Popri ceste totiž utekalo až 18 nelegálnych migrantov. Muži z Indie, Bangladéša a Pakistanu už dostali rozhodnutie o vyhostení z našej krajiny.

Skupinu utečencov chytili policajti popoludní na poli medzi Čunovom a Rusovcami

Hliadka z dúbravského obvodného oddelenia bola na bývalom hraničnom priechode Jarovce – Kittsee. Práve tam im zavolali z operačného strediska, že asi dva kilometre od priechodu Rusovce- Rajka uteká skupina mužov. Krátko nato dorazila asi desiatka policajtov vrátane kynológa so služobným psom.

Po prepátraní okolia zadržali až 18 nelegálnych migrantov

Išlo o 12 Pakistancov, 4 Bangladéšanov a dvoch Indov. Policajti im dali rúška, deky a posadili ich na zem. Každého jedného postupne skontrolovali a naložili do policajnej dodávky. "Samozrejme im boli vykonané testy na vylúčenie ochorenia COVID-19. Z dôvodu neoprávneného pobytu boli predvedení na Mobilnú jednotku Policajného zboru Bratislava, kde boli s nimi realizované ďalšie úkony za účelom vyriešenia ich nelegálneho pobytu na našom území," informuje hovorkyňa PPZ SR Denisa Bárdyová

Podľa polície jeden zo zadržaných mužov žiadal o azyl v Rumunsku

Odviezli ho preto do útvaru zaistenia pre cudzincov, kde sa na základe Dublinského nariadenia bude rozhodovať o ďalšom postupe. Zvyšní sedemnásti muži dostali rozhodnutie o vyhostení zo Slovenska. Zároveň im bol zakázaný vstup nielen do našej krajiny, ale všetkých členských štátov, a to až na dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy