Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž zhorel pred zrakmi ľudí na železničnej stanici. Na nákladnom vozni ho zasiahlo 22-tisíc voltov
Zdielať na

Muž zhorel pred zrakmi ľudí na železničnej stanici. Na nákladnom vozni ho zasiahlo 22-tisíc voltov

TRENČIANSKA TEPLÁ / Fatálne pochybenie, alebo dobrovoľný odchod zo sveta? Trenčianski železniční policajti vyšetrujú smrť neznámeho muža. Zhorel na vozni nákladného vlaku, keď ho zasiahol trakčný prúd so silou 22-tisíc voltov.

Tragická udalosť sa stala na železničnej stanici v obci Trenčianska Teplá. Podľa svedkov sa mal neznámy muž pohybovať po okolí už niekoľko hodín. Napokon prešiel cez koľajisko a po rebríku sa vyštveral na jeden z vozňov. Ľuďom na stanici sa naskytol príšerný pohľad. "Zamestnanci ŽSR spozorovali krátko pred 17.00 hodinou horiaceho človeka, ktorý sa nachádzal na vozni na koľají číslo 12," informuje hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. 

"Šľahali z neho plamene vraj, tam je 22-tisíc voltov. Človek sa nemusí toho fyzicky chytiť, to ho ako blesk trafí," hovoria svedkovia udalosti. 

Celé to trvalo niekoľko sekúnd. Obhorené telo muža zostalo bez známok života ležať na vozni

Železničiari privolali všetky záchranné zložky. "Následne zamestnanci zabezpečili vypnutie trakčného prúd, osoba utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," hovorí Achbergerová.

"Žiaľ, záchranári už osobe nedokázali pomôcť, lekár musel konštatovať smrť," informuje hovorkyňa KRPZ v Trenčíne Alena Kŕčová. "Už na dva metre je to nebezpečné, keď sa k tomu priblíži a on bol úplne pod tým," hovorí svedok udalosti.

Prípad vyšetruje polícia 

To, či išlo v tomto prípade o úmyselne konanie s cieľom siahnuť si na život, alebo o nešťastnú náhodu, vyšetruje polícia. Neznáma nateraz zostava aj totožnosť mŕtveho muža. "Logicky, keď chcem ísť na druhú stranu, tak idem medzi vagónmi, kde to viem podliezť alebo medzi tie dva napájače, ale čo mal v hlave," hovorí svedok udalosti.

"Poverený príslušník oddelenia železničnej polície PZ Trenčín začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informuje hovorkyňa KR PZ Trenčín  Katarína Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy