Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vlci zabili až 28 gravidných oviec. Tentoraz sa opovážili ísť do centra dediny
Zdielať na

Vlci zabili až 28 gravidných oviec. Tentoraz sa opovážili ísť do centra dediny

MÚTNE / Miestni si už myslia, že dedina Mútne je asi prekliata. Vlci tam v priebehu mesiaca pri dvoch útokoch zabili dokopy až 28 gravidných oviec z družstva. Tentoraz sa opovážili ísť do centra dediny.

"Celý rok ich chováme a pred tým, ako majú priniesť úžitok sú zožraté vlkmi," hovorí chovateľ Lukáš Holubják. "Je nenormálne, aby sme takýmto spôsobom chránili vlka a na druhej strane týrali ovečky," hovorí starosta Mútneho Marián Murín. 

Vlci sa opovážili ísť priamo do dediny, ráno strhli štyri ovce

Vlci útočili v záhrade pri rodinnom dome. Zranené zvieratá odvliekli na lúku. A v tejto dedine nešlo o prvý prípad. V septembri na družstve zažili toto: "28 kotných oviec, s jahniatkami v sebe ich jednoducho zadusili, zabili. Myslíte, že by tu mal niekto chovať nejaký dobytok, aby sme kŕmili vlkov?" hovorí Murín. 

Družstevníci po septembrovom útoku radšej majú ovce celý deň v maštali, pritom sa 200 oviec mohlo ešte pásť na zelenej tráve. A nie konzumovať suché seno. Pre strach z vlkov sa rozhodli chov oviec na jar ukončiť. Pritom ide o dedinu so silnou tradíciou ovčiarstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy