Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragickú nehodu neprežil 17-ročný chlapec. Neskúsený vodič zišiel mimo cesty a narazil do stromov
Zdielať na
Krimi

Tragickú nehodu neprežil 17-ročný chlapec. Neskúsený vodič zišiel mimo cesty a narazil do stromov

Archívna reportáž

ČADCA / Pri piatkovej nočnej dopravnej nehode v obci Makov zahynul 17-ročný chlapec. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

​V piatok, 15. októbra, pred polnocou došlo na ceste prvej triedy v katastri obce Makov, okres Čadca k dopravnej nehode. Zahynul pri nej 17-ročný chlapec. Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík, doterajšie vyšetrovanie preukázalo, že 18-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Audi v smere od Bytče na Makov. 

„Pri prejazde ľavotočivej zákruty z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom prešiel vpravo mimo vozovku, kde narazil do stromov. Následne vozidlo odrazilo späť na vozovku. Vodič a jeho ďalší traja spolujazdci vo veku 17, 17 a 18 rokov utrpeli ťažké zranenia s doposiaľ presne nezisteným časom liečenia. U vodiča, ktorý je držiteľom vodičského oprávnenia krátky čas, bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou," priblížil Moravčík.

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne nutný čas úplne uzavretá.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy. 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy