Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Hrozivý požiar v Bratislave. Ubytovňa zhorela do tla, evakuovať museli aj jasličky
Zdielať na

VIDEO: Hrozivý požiar v Bratislave. Ubytovňa zhorela do tla, evakuovať museli aj jasličky

BRATISLAVA / Ďalší obrovský požiar v Bratislave. Stará ubytovňa v Ružinove vyhorela úplne do tla. Evakuovať museli aj deti z blízkych jasličiek. Sálavé teplo ohrozovalo rodinné domy v okolí. Majitelia si ich ochladzovali hadicami. Ubytovňa už horela aj v minulosti.

Obyvateľov Ružinova vystrašili obrovské plamene. Dym bolo vidieť na kilometre. Stará ubytovňa na Mlynských Luhoch začala horieť okolo 10-tej ráno. "Z ničoho nič celá budova zrazu v plameňoch, komplet," povedal sused. Za pár sekúnd sa stará budova premenila na horiacu fakľu. Oheň sa rýchlo rozšíril aj po okolí. V plameňoch skončili stromy či tráva. Ohrozené boli hlavne susedné domy. "Kamarát, čo býva tu oproti, tie dva domy, čo má, tak on rýchlo zobral hadicu aj s kolegom a ovlažoval si to. Ináč by bol zhorel aj on, by ho roztopilo. Chudák však 4 detí má. Tri deti nové domy postavené a zhorel by. To je katastrofa," vyjadril sa sused.

Evakuovať museli aj detské jasličky. Našťastie, sa nikomu nič nestalo. "Okamžite volala pani riaditeľka rodičom a oni si prišli po svoje deti. Našťastie, nič. Ochladzovali budovu hasiči, boli to aj skontrolovať," vyjadrila sa majiteľka jedného z domov. Oheň sa na okolité domy a firmy nerozšíril. No teplo z požiaru aj tak narobilo poriadne škody. Poškodené zostali napríklad fasády.

Bývalá ubytovňa v Ružinove zhorela do tla, doslova z nej zostali iba dva obvodné múry. Požiar sa približne za hodinu podarilo hasičom dostať úplne pod kontrolu. No prakticky počas celého dňa hasiči prehrabávali sutiny. "Prehľadáva sa plocha za účelom prípadného dohľadania osôb, ak sa na mieste nachádzali," uviedol Marián Bugár, veliteľ HaZÚ Bratislava.

Podľa miestnych sa v starej ubytovni častokrát zdržiavajú narkomani a ľudia bez domova. Špekuluje sa, či budovu niekto nepodpálil úmyselne. "Poverený príslušník policajného zboru vykonáva na mieste všetky úkony za prítomnosti kriminalistického technika," vyjadril sa hovorca KR PZ BA Michal Szeiff. "Možno, keby to podpálili, tak utečú zadom. On nebude utekať dopredu. Tam niekde do húšte zmiznú," zamyslel sa tamojší obyvateľ. "Ak tam niekto bol, nikdy sa nedá vylúčiť ani úmysel, ani nedbanlivostné konanie pri manipulácií s ohňom," doplnil Bugár. Škody, zatiaľ, vyčíslené nie sú. Presnú príčinu vzniku požiaru zisťujú vyšetrovatelia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy