Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počas rodinnej hádky leteli cez balkónové okno dvaja ľudia. Počas incidentu boli v dome aj deti
Zdielať na

Počas rodinnej hádky leteli cez balkónové okno dvaja ľudia. Počas incidentu boli v dome aj deti

FIĽAKOVO / Muž sotil z viac ako z trojmetrovej výšky svojho švagra cez zatvorené balkónové dvere rodinného domu. Potom vystrčil aj svoju partnerku. Ona leží v lučeneckej nemocnici, on je zadržaný na polícii s návrhom na väzbu. Doma zostali ich štyri deti.

Dvadsaťštyriročná žena a jej brat ležia s vážnymi zraneniami v lučeneckej nemocnici. Obidvaja mali vypadnúť z rodinného domu a to z takmer štvormetrovej výšky. Stalo sa to však za dramatických okolností. Cez zatvorené balkónové dvere ich mal vyhodiť 33-ročný páchateľ. Trojica mala spoločne popíjať v izbe rodinného domu, kde boli v tom čase aj štyri malé deti. Najmladšie z nich má iba niekoľko mesiacov. "Tridsaťtriročný muž mal po predchádzajúcej hádke napadnúť svoju družku a následnej aj jej brata," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková. 

Július schmatol svoju družku za vlasy a vytiahol ju na chodbu. Jej brat doplatil na to, že ju chcel chrániť. Páchateľ ho odzadu chytil za plecia a sotil do balkónových dverí. 22-ročný muž prerazil sklenenú výplň a keďže balkón nie je dokončený, spadol priamo na zem. Následne mal muž z veľkej výšky vystrčiť aj svoju družku. "Vytlačil ich. Vystrčil ich cez okno," uviedol majiteľ domu Július na otázku, prečo je rozbité okno na dome. "Zobudil som sa na krik. A zavolal som políciu," dodal Július. 

Dráma mala ešte chvíľu pokračovať aj pri bráne rodinného domu. "Traja boli. Bol tam jej manžel, naťahoval ju ešte sem ku bráne. A potom dačo sa ešte pobili. Potom on spadol. Kopol ho alebo čo. A odpadli potom obidvaja aj žena aj muž," opisuje jedna zo susied. "Žena už potom raz rozprávala, raz bola ticho. Potom ju prebúdzali. A potom prišla záchranka," dodala ďalšia. 

"Mužovi a žene, ktorí utrpeli vážne poranenia pomáhali dve posádky záchrannej služby. Po ošetrení ich previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. Podľa informácií TV JOJ má žena podozrenie na zlomeninu driekovej chrbtice, jej brat zranenú hlavu, rameno aj hrudník. Podozrivého muža ihneď zadržali policajti, bol pod vplyvom alkoholu, trvalo niekoľko hodín, kým úplne vytriezvel. "V tomto prípade už vyšetrovateľ obvinil tohto muža zo zločinu ublíženia na zdraví. Zo strany vyšetrovateľa bol podaný aj podnet na jeho vzatie do väzby," dodala policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy