Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Lukáš, ktorého podozrievali z vraždy: Chytal ma plný autobus kukláčov, dodnes sa mi o tom sníva
Zdielať na

Lukáš, ktorého podozrievali z vraždy: Chytal ma plný autobus kukláčov, dodnes sa mi o tom sníva

VEĽKÁ LOMNICA / Lapal ma plný autobus kukláčov a mne sa o tomto zásahu dodnes sníva. Takto popisuje svoju nočnú moru muž, s ktorým sa takmer sedem rokov vliekla verejná potupa za jeho zadržanie pre podozrenie z vraždy pumpára. Od pondelka je všetko inak.

"Naše životy sa dosť zmenili. Aj v jeho práci aj v mojej práci aj v súkromnom živote," uviedol mama Lukáša, Dana Lacková. 

Lukášovi Lackovi sa zmenil život 29. januára 2015. Práve vtedy sa na benzínke vo Veľkej Lomnici vraždilo a obeťou sa stal mladý pumpár Erik. O pár týždňov neskôr si po Lukáša prišli desiatky ťaźkoodencov priamo do jeho domu. Udala ho neznáma osoba s tým, že jeho chôdza, postoj a držanie tela boli podobné mladíkovi, ktorého zachytili kamery na pumpe. "Tie chvíle na kriminálke, to bola jedna veľká hrôza. Stále mi opakovali, že pôjdem do väzenia. Na tieto chvíle sa veľmi zle spomína," opisuje chvíle hrôzy Lukáš. 

Napokon ho neobvinili a potichu pustili domov. Porozprával nám, čo zažil počas predchádzajúcich rokov, bolo to podľa jeho slov peklo. "Prvé mesiace určite, to bolo hrozné. Prišiel som o prácu, musel som ísť do zahraničia robiť," hovorí Lukáš.

Situácie zostanú Lukášovi v pamäti dlho. A rovnako nerád spomína aj na mnohé ťažké situácie z bežného života. Napríklad len pri obyčajnom nákupe. "Jedna pani na plné hrdlo pri nákupe, kde som bol s priateľkou zakričala, veď to by ste ten, čo zabil toho pumpára. Tak si viete predstaviť, ako som sa asi cítil," opisuje Lukáš. 

Takmer sedem rokov po vražde zverejnila polícia v pondelok správu, že z vraždy pumpára obvinili 37-ročného Jána z Kežmarku. 

​Odškodného sa zatiaľ nedočkal

Lukáš chce od štátu 19-tisícové odškodné za to, že mu policajti spôsobili ujmu. Súdi sa o ne už päť rokov. Kežmarský súd mu dával dvakrát za pravdu, ale on zatiaľ peniaze neuvidí. "Žalobca, teda ministerstvo vnútra sa odvolalo a vec ide na krajský súd na odvolacie konanie," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová. 

"Povedali mi, že kým nechytia skutočného vraha, tak ho nedostanem. Tak teraz ho chytili, tak uvidíme, čo bude," dodal Lukáš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy