Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mala si objednať vraždu manželky svojho milenca. Kataríne teraz hrozí až 25-ročné väzenie
Zdielať na

Mala si objednať vraždu manželky svojho milenca. Kataríne teraz hrozí až 25-ročné väzenie

PEZINOK / Mala si objednať vraždu manželky svojho milenca. Zosnovala plán, ako sa zbaviť Jannetty, aby mohla žiť s jej mužom. Podľa obžaloby si vraždu objednala postupne u troch ľudí. Všetko malo vyzerať ako nehoda. Žena pred súdom tvrdila, že je nevinná a k priznaniu ju dotlačili. Kataríne hrozí za prípravu vraždy 25-ročné väzenie.

Katarína si podľa obžaloby vraždu sokyne plánovala takmer rok. Na údajnú vraždu Jannetty chcela využiť až troch vykonávateľov. Medzi nimi aj jej najlepšieho priateľa, ktorému sa o jej problémoch vo vzťahu zdôverovala. Adam mal zinscenovať zrážku vlakom na železničnom priecestí v Plaveckom Štvrtku. Odmena mala byť 4-tisíc eur. Druhým vykonávateľom mal byť Adamov priateľ. Ten sa mal s Katarínou stretnúť v nákupnom centre, kde sa dohodli, že Jannetta akože padne zo schodov, alebo sa šmykne vo vani, za čo by dostal rovnako štyri tisícky.

Po Katarínu si prišli kukláči až keď sa stretla s treťou osobou, u ktorej si údajnú vraždu chcela objednať. Na stretnutí sa mali dohodnúť, že milencovej manželke prestrihne brzdové hadičky. Vyšetrovateľke sa vraj po zadržaní k plánovaniu vraždy priznala, pretože na ňu tlačila a bola psychicky z jej nátlaku na dne. "Aby prestali, ja som teda povedala, že áno. Ja som to povedala, ale to tak nebolo. Oni kričali na mňa, na moje deti, chceli zastreliť psa. Aby prestali, tak som povedala, že áno ja som sa s ňou o tom rozprávala, ale to tak nebolo," hovorí obžalovaná Katarína.

Katarína pred súdom vinu odmieta. Tvrdí, že vraždu Jannetty neplánovala. Dokonca hovorí, že smrť ženy si prial jej manžel a to tak, že by jej niekto mohol injekčnou striekačkou streknúť vzduch do žíl, aby dostala infarkt. Vo štvrtok pred senátom vypovedala aj žena, ktorá mala byť zavraždená. Rovnako vypovedal aj jej manžel, ktorý bol milencom obžalovanej.

Zoči-voči sa tak na súde stretla s Katarínou aj Jannetta. Na pojednávanie prišla prekvapivo ruka v ruke s manželom Marekom, teda bývalým milencom Kataríny. To, že mala prísť o život, sa dozvedela, až keď si prišli po obžalovanú policajti. V pozícií podozrivého vtedy skončil s putami na rukách aj Marek. Neskôr ho prepustili bez obvinenia. "Strašné no, keď si pomyslím, že vlastne deti mohli mať najhoršie Vianoce vo svojom živote, že už som tu nemusela byť s nimi," skonštatovala poškodená. "Viete, keď nás v tom budete topiť, to v nás prehlbuje len tie zlé spomienky," vyjadril sa Marek, manžel poškodenej a exmilenec obžalovanej. Pojednávanie bude pokračovať 5. októbra, kde budú vypočutí ďalší svedkovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy