Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Andrej odišiel pred dvoma rokmi do lesa a už sa nevrátil. Rodine teraz svitla nová nádej
Zdielať na

Andrej odišiel pred dvoma rokmi do lesa a už sa nevrátil. Rodine teraz svitla nová nádej

PETROVO / Rodina takmer dva roky zúfalo čaká na svojho syna Andreja. Ten odišiel na Silvestra ráno do lesa nad obcou Petrovo v rožňavskom okrese a odvtedy sa nevrátil. Po súhlase s Andrejovou matkou sa opäť začalo pátrať a to s Pohotovostným pátracím tímom Košice.

31.12.2019 odchádza vtedy 28-ročný Andrej bez telefónu z domu do lesa nad obcou. Ide o posledné zábery na mladého muža v deň jeho zmiznutia. Od tej doby sa prehľadali lúky, polia, rôzne príbytky, lesy, kopce, vodné plochy, no rodičom milovaného syna nikto nenašiel. Nevzdávajú sa však a spolu s Pohotovostným pátracím tímom Košice, ktorým na pomoc prišli aj jazdci na koňoch, dobrovoľníci a dobrovoľní hasiči zo Záhradného sa opäť pustili do pátrania. Streli sa pred obecným úradom v obci, zozbierali informácie, stanovili postupy a určili si nový sektor pátrania.


"Tu na tejto lúke ho stretli prvýkrát o pol desiatej. Tuto áno, áno. Tuto ho jeden stretol, potom išiel a tu voľakde, ja neviem presne, kde je tá studnička, tam ho stretli o pol jednej poľovníci, lebo bola tá poľovačka," povedala pani Blanka, matka. Andrej poľovníkom povedal, že ide len na prechádzku. No kam sa od studničky vybral, nikto dodnes nevie. Jeho rodičia predpokladajú, že mohol prejsť kopec a zísť do obce Nižná Slaná, kde vyrastal.

Po informáciách a určení trás sa od obecného úradu presunuli na poľné cesty a odtiaľ do lesov. "Prechádzať budeme okruh zhruba 6 km. Plánujem pátrať dva dni," vyjadril sa Juraj Pulščák, veliteľ Pohotovostného pátracieho tímu. Terén, po ktorom išli a kde nezvestného Andreja hľadali, je rozsiahly a členitý. Pri pátraní použili aj dron. No, žiaľ, nič, čo by nasvedčovalo tomu, kde by sa mohol nezvestný mladý muž nachádzať, nenašli. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy