Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za mrežami skončil muž, ktorý sa malým deťom pred bytovkou vyhrážal, že ich pozabíja. V ruke mal rozbitú fľašu
Zdielať na

Za mrežami skončil muž, ktorý sa malým deťom pred bytovkou vyhrážal, že ich pozabíja. V ruke mal rozbitú fľašu

PARTIZÁNSKE / Choďte preč, lebo vás zabijem – túto vetu vykrikoval 62-ročný muž z Partizánskeho po malých deťoch, ktoré sa hrali na ulici. Svoje útoky stupňoval, a preto ich rodičia zavolali policajtov. Dôchodca útočil na deti aj pred nimi. Skončil za mrežami.

Šesťdesiatročný František skončil v policajnej cele potom, ako sa mal vyhrážať deťom, ktoré sa hrali na ulici pred bytovkou v ktorej býval.

"On išiel s bicyklom okolo našich detí domov a povedal, že dajte si preč tých parkhartov, lebo ich pozabíjam," opísala situáciu jedna z matiek detí. "Sme tam sedeli na tráve a začal sa nám vyhrážať. Mne povedal, že keď pôjdem do školy si ma chytí a zavrie do pivnice, bála som sa," povedala napadnutá žena. 

Muž svoje slovné útoky podľa svedkov stupňoval. Vyhrážal sa deťom vo veku tri až desať rokov. "Som ho zobrala rýchlo na ruky a on, že vravím ti, choď do pi*e lebo ťa zabijem. Rozbitú fľašu mal v rukách," doplnila jedna z matiek detí. "Muž sa mal pod vplyvom alkoholu vyhrážať deťom hrajúcim sa pred vchodom bytového domu pričom im mal vulgárne nadávať a hroziť smrťou," informovala vedúca oddelenia komunikácie krajského riaditeľstva policajného zboru Danka Adámiková. 

Jeho vyčíňanie ukončil až zásah policajtov. Tí ho odviedli na obvodné oddelenie. "Mala som strach. Jasné, že som mala strach, preto sa zavolali policajti nech sa to rieši," povedala matka detí. "Báli sme sa, musel byť sfetovaný aj opitý," vyjadrila sa napadnutá žena. 

Policajti museli počkať, kým vytriezvie. Potom ho vypočuli a obvinili. "Poverený policajt obvodného oddelenia v Partizánskom vzniesol obvinenie 62- ročnému mužovi z Partizánskeho za prečin nebezpečného vyhrážania," informovala hovorkyňa Danka Adámiková. 

Nakoniec ho eskortovali na okresný súd v Partizánskom. Sudca rozhodol, že poputuje za mreže. "Obvinený bol vzatý do preventívnej väzby, z dôvodu, že by na slobode pokračoval v páchaní trestnej činnosti. Rozhodnutie ale nie je právoplatné, obvinený voči nemu podal sťažnosť," uviedol hovorca krajského súdu Roman Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy