Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Starší manželský pár prišiel o strechu nad hlavou. Za explóziou ich domu bol unikajúci plyn
Zdielať na

Starší manželský pár prišiel o strechu nad hlavou. Za explóziou ich domu bol unikajúci plyn

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE / Všetky záchranné zložky sa ráno ponáhľali do obce Krásnohorské Podhradie. V rodinnom dome, v ktorom žil starší manželský pár, vybuchol plyn. Po explózii zostala poškodená strecha, interiér aj dreváreň.

88-ročný muž chcel zapáliť plynový sporák a nachystať si jedlo. Krátko po pol deviatej však došlo k výbuchu plynu v rodinnom dome. V miestnosti sa mal pravdepodobne nachádzať nahromadený unikajúci plyn, ktorý explodoval.


"Pošlite mi na miesto aj plynárov, pretože po prieskume bolo zistené, že pri garáži ešte cítiť plyn a takisto aj vzadu, kde sa nachádzajú sliepky, tam takisto cítiť plyn, takže plynári nech preveria cely dom aj stavbu aj všetko," hlásil do vysielačky veliteľ zásahu Roman Znak. 
Hasičská jednotka zároveň na dome vykonala protipožiarne opatrenie a takisto bola odpojená aj elektrika. 


Plynárov napokon odvolali, pretože hasiči počas obhliadky našli druhu plynovú propanbutanovú fľašu, ktorú vyniesli preč.
Dobrovoľní hasiči ešte pred príchodom záchranárov poskytli dvojici predlekársku prvú pomoc.

"Na miesto udalosti sme vyslali z operačného strediska záchrannej zdravotnej služby dve posádky záchranárov. Tie ošetrili dvoch seniorov - muža a ženu. Obaja utrpeli viaceré poranenia celého tela," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.


Starší pán mal najmä popáleniny tváre a jeho 82 ročná manželka tržnú ranu na hlave. V čase výbuchu sa nachádzala na druhom konci domu, po explózii zostala v šoku.  Oboch seniorov napokon previezli záchranári do rožňavskej nemocnice.  Do Krásnohorského Podhradia prišli okrem zisťovateľa príčin požiaru aj policajní vyšetrovatelia.

"Ako presne k výbuchu došlo bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia,"  skonštatovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Škodu predbežne vyčíslili na 40 000 €. O tom, či po výbuchu bude môcť manželský pár aj naďalej v dome bývať, rozhodne statik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy