Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Podvodník pýta od žien fotky ich poprsia, vraj tak získa prístroj na diagnostiku ochorení prsníkov
Zdielať na

Podvodník pýta od žien fotky ich poprsia, vraj tak získa prístroj na diagnostiku ochorení prsníkov

SLOVENSKO / Na sociálnej sieti sa objavil ďalší podvodník. Od neznámych žien si pýta fotky ich poprsia. V správach tvrdí, že čím viac žien sa zapojí, tým je väčšia šanca získať prístroj na diagnostiku rôznych ochorení prsníkov.

Muž, vystupujúci pod menom Matej, posiela ženám súkromné správy, v ktorých tvrdí, že je zo známeho webového portálu pre mamičky najmama.sk. Údajne spolupracujú s gynekologicko-pôrodníckymi oddeleniami na Slovensku a v Českej republike. V správe ďalej píše, že ženám pomáhajú predísť rôznym ochoreniam prsníkov, akými sú myómy, cysty, či rakovina. Vraj sa ich snažia včas diagnostikovať a potom aj liečiť. V správe spomína nejaký prístroj, na ktorého zakúpenie je vraj potrebné poslať čo najviac fotiek prsníkov. Čím viac, tým lepšie. Potom je údajne šanca získať ho a pomôcť tak včasne odhaliť rôzne ochorenia.

Zavádzajúce konanie s nekalým úmyslom

Na nedôveryhodnosť týchto správ poukazuje Slovenská lekárska komora, ktorá považuje možnosť obstarania prístroja na odhaľovanie ochorení prsníka, len na základe zhromažďovania fotografií prsníkov, za veľmi nepravdepodobné.  

Ďalším, kto poukazuje na zavádzanie v týchto správach je primár gynekologicko-pôrodnej kliniky LFUK a UNB Martin Petrenko. Ten vysvetľuje: "Myóm je typickým ochorením pre svalovinu maternice, je to nádor z hladkého svalstva, čiže výnimočné, ale naozaj to musí byť raritné, že by myóm bol ochorením prsníka, a ešte je tam uvedený na prvom mieste, to je evidentné, že človek, ktorý toto napísal, vôbec nerozumie problematike prsníkov alebo ochoreniu prsníkov."

Matej v správach ženy vyzýva, aby mu fotky poprsia posielali na e-mailovú adresu

Petrenko to komentuje tým, že takto sa takéto osobné údaje v žiadnom prípade neposielajú. K celej kauze sa vyjadril aj magazín najmama.sk, ktorý sa od správ posielaných z neznámych mužských profilov dištancuje. "Právnici našej spoločnosti už o zneužívaní značky obchodného mena a dobrej povesti vedia a problém je u nás v riešení," ubezpečuje ženy šéfredaktorka magazínu Martina Smatanová. 

Motív konania

Petrenko sa vyjadruje aj k motívu konania páchateľa. Podľa neho sa môže jednať buď o činy duševne chorého človeka, alebo kriminálne jednanie, ktoré si zaslúži pozornosť polície. K možnému motívu sa vyjadril aj prezident asociácie súkromných lekárov Marián Šóth: "Tu ide o nejakú aktivitu, nazvime to erotickú alebo patologicko-erotickú, ktorú chce tento človek dosiahnuť, alebo možno zosmiešniť konkrétne pacientky". Nech je motív týchto činov akýkoľvek, ženy by sa mali mať na pozore a fotky svojho poprsia by nikam nemali posielať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy